Bereidingswijze
1. Spoel de sint-jakobsschelpen onder koud water. Dep droog met keukenpapier totdat ze helemaal droog zijn. Kruid beide kanten van de sint-jakobsschelpen met zout.
2. Verhit de olie en knoflook in een grote koekenpan op laag vuur. Bak tot de knoflook bruin en geurig is, ongeveer 2 minuten, gebruik dan een schuimspaan om het te verwijderen.
3. Verhoog het vuur tot middelhoog. Als de pan erg heet is en de olie glinstert, voeg je de sint-jakobsschelpen toe en zorg je ervoor dat de pan niet te vol raakt. Schroei de sint-jakobsschelpen tot ze een gouden korst krijgen, ongeveer 2 minuten, draai ze dan om en schroei tot ze nauwelijks ondoorzichtig zijn, ongeveer 2 minuten langer. Breng over naar een met papieren handdoek beklede plaat.
4. Veeg alle verbrande delen van de pan weg en zet hem terug op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels water toe aan de pan en kook, schraap alle gebruinde stukjes eruit. Voeg de boter, mais, tomaten, limoenrasp en een flinke snuf zout toe. Kook tot de tomaten hun sappen afgeven en de saus indikt, ongeveer 4 minuten. Roer de bieslook erdoor. Proef, voeg indien nodig meer zout en limoensap toe. Schep een royale portie maïskorrels op afzonderlijke borden, bedek met de sint-jakobsschelpen en serveer.
2. Verhit de olie en knoflook in een grote koekenpan op laag vuur. Bak tot de knoflook bruin en geurig is, ongeveer 2 minuten, gebruik dan een schuimspaan om het te verwijderen.
3. Verhoog het vuur tot middelhoog. Als de pan erg heet is en de olie glinstert, voeg je de sint-jakobsschelpen toe en zorg je ervoor dat de pan niet te vol raakt. Schroei de sint-jakobsschelpen tot ze een gouden korst krijgen, ongeveer 2 minuten, draai ze dan om en schroei tot ze nauwelijks ondoorzichtig zijn, ongeveer 2 minuten langer. Breng over naar een met papieren handdoek beklede plaat.
4. Veeg alle verbrande delen van de pan weg en zet hem terug op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels water toe aan de pan en kook, schraap alle gebruinde stukjes eruit. Voeg de boter, mais, tomaten, limoenrasp en een flinke snuf zout toe. Kook tot de tomaten hun sappen afgeven en de saus indikt, ongeveer 4 minuten. Roer de bieslook erdoor. Proef, voeg indien nodig meer zout en limoensap toe. Schep een royale portie maïskorrels op afzonderlijke borden, bedek met de sint-jakobsschelpen en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept vraagt om verse maïs, maar voel je vrij om ingeblikte korrels te gebruiken - de sint-jakobsschelpen zijn sowieso het belangrijkste evenement.
Ingrediënten
16 grote sint-jakobsschelpen (ongeveer 680 g)
zout
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet en gepeld
2 theelepels geraspte limoenschil plus 2 eetlepels vers limoensap
3 eetlepels ongezouten boter
maïskorrels ( 1 blikje of vers)
170 g cherrytomaatjes, in plakjes
3 eetlepels gehakte verse bieslook
zout
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet en gepeld
2 theelepels geraspte limoenschil plus 2 eetlepels vers limoensap
3 eetlepels ongezouten boter
maïskorrels ( 1 blikje of vers)
170 g cherrytomaatjes, in plakjes
3 eetlepels gehakte verse bieslook
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493683
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid