Bereidingswijze
Beboter 8 cilindervormen en bekleed ze met de visfilets (met het grijze vel naar binnen).
Breng de mireproix aan de kook het kruidenboeketje , de witte wijn , visfumet , peper en zout. Kook de kreeftjes 10 minuten in deze bouillon. Schep ze uit het kooknat , laat ze een beetje afkoelen en haal het kreeftenvlees uit de schaal.
Verhit de olie en fruit er gember , look en ui een vijftal minuten in. Doe er de stukken witloof bij en laat , onder deksel , nog 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout en verdeel over de 8 cilinders.
Verdeel de fijngesneden kreeftenstukjes en garnalen bovenop het witloof.
Breng het kreeftenkookvocht weer aan de kook in het onderste element van een stoompan. Zet de cilinders in het stoomgedeelte en stoom ze gaar.
Giet het kookvocht door een zeef en bind het met de instant-roux. Doe er de kruiden bij. Controleer de smaak en leng aan met 2 dl room. Klop de rest van de room half op.
Zet de cilinders in diepe borden en haal de cilinders voorzichtig weg. Lepel het soepje rond het vistaartje . Werk af met een takje dille of ander tuingroen en druppel de half opgeklopte room in het soepje.
Breng de mireproix aan de kook het kruidenboeketje , de witte wijn , visfumet , peper en zout. Kook de kreeftjes 10 minuten in deze bouillon. Schep ze uit het kooknat , laat ze een beetje afkoelen en haal het kreeftenvlees uit de schaal.
Verhit de olie en fruit er gember , look en ui een vijftal minuten in. Doe er de stukken witloof bij en laat , onder deksel , nog 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout en verdeel over de 8 cilinders.
Verdeel de fijngesneden kreeftenstukjes en garnalen bovenop het witloof.
Breng het kreeftenkookvocht weer aan de kook in het onderste element van een stoompan. Zet de cilinders in het stoomgedeelte en stoom ze gaar.
Giet het kookvocht door een zeef en bind het met de instant-roux. Doe er de kruiden bij. Controleer de smaak en leng aan met 2 dl room. Klop de rest van de room half op.
Zet de cilinders in diepe borden en haal de cilinders voorzichtig weg. Lepel het soepje rond het vistaartje . Werk af met een takje dille of ander tuingroen en druppel de half opgeklopte room in het soepje.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept van chefkok Felix Alen , 'feestenbouwer' van beroep met hulp van Kurt Van Eeghem. Een heerlijk soepje voor de komende feestdagen.
Ingrediƫnten
2 gefileerde zeetongen
2 kleine kreeftjes van 300 g
100 g grijze garnalen
250g mirepoix
1 kruidenboeketje
2 dl witte wijn
1/2 l visfumet
4 stronkjes witloof , in stukjes
1 el fijngesneden verse gember
1 knoflookteentje , geperst
1 ui , gehakt
peper uit de molen en zout
1/2 dl olie
Voor het soepje :
gehakte peterselie , kervel , bieslook , citroenkruid (van elk 1 eetlepel)
2 el blanke instant-roux
3 dl room
takje dille of groene kruiden
2 kleine kreeftjes van 300 g
100 g grijze garnalen
250g mirepoix
1 kruidenboeketje
2 dl witte wijn
1/2 l visfumet
4 stronkjes witloof , in stukjes
1 el fijngesneden verse gember
1 knoflookteentje , geperst
1 ui , gehakt
peper uit de molen en zout
1/2 dl olie
Voor het soepje :
gehakte peterselie , kervel , bieslook , citroenkruid (van elk 1 eetlepel)
2 el blanke instant-roux
3 dl room
takje dille of groene kruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
kookpot - stoofpot - stoompan - zeef - garde - mengkom - schuimspaan - 8 cilindervormen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493680
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid