Bereidingswijze
-verwarm de oven op 220 ° C
-Snijd met een keukenschaar de bovenkant van de kreeftenstaarten in de lengte door. Tijdens dit proces snijd je de bovenkant van het vlees, wat helemaal prima is. (zie foto)
-Wikkel de staart in een papieren handdoek om je handen te beschermen, knijp zachtjes in de staart om de onderkant van de schaal te kraken. Pas op dat u de schaal niet kapot maakt. (zie foto)
-Haal een vinger tussen de schaal en het vlees om het vlees los te maken van de schaal, waarbij de basis van het vlees aan de schaal blijft zitten. En trek dan het vlees eruit en plaats het over de schaal.
-Gooi de donkere nerven uit het midden van het vlees weg.
-Leg de voorbereide kreeftenstaarten in een ovenschaal.
-Borstel op gesmolten boter op elke kreeftenstaart.
-Strooi gelijkmatig zout en paprikapoeder.
-Schenk voorzichtig witte wijn over de kreeftenstaarten en bak ze in de pan gedurende 1-1 ½ minuut per 100 g. -We hebben hier 3 kreeftenstaarten, dus we bakken minstens 24 minuten. De kreeftenstaarten zijn gaar als ze ondoorzichtig en wit zijn, zonder doorschijnendheid. Maar wees voorzichtig, kook de kreeftenstaarten niet te gaar, anders worden ze taai en rubberachtig.
-Meng in een kleine schaal gesmolten boter en verse peterselie.
-Serveer de kreeftenstaartjes meteen met gesmolten boter met peterselie en partjes citroen.
-Snijd met een keukenschaar de bovenkant van de kreeftenstaarten in de lengte door. Tijdens dit proces snijd je de bovenkant van het vlees, wat helemaal prima is. (zie foto)
-Wikkel de staart in een papieren handdoek om je handen te beschermen, knijp zachtjes in de staart om de onderkant van de schaal te kraken. Pas op dat u de schaal niet kapot maakt. (zie foto)
-Haal een vinger tussen de schaal en het vlees om het vlees los te maken van de schaal, waarbij de basis van het vlees aan de schaal blijft zitten. En trek dan het vlees eruit en plaats het over de schaal.
-Gooi de donkere nerven uit het midden van het vlees weg.
-Leg de voorbereide kreeftenstaarten in een ovenschaal.
-Borstel op gesmolten boter op elke kreeftenstaart.
-Strooi gelijkmatig zout en paprikapoeder.
-Schenk voorzichtig witte wijn over de kreeftenstaarten en bak ze in de pan gedurende 1-1 ½ minuut per 100 g. -We hebben hier 3 kreeftenstaarten, dus we bakken minstens 24 minuten. De kreeftenstaarten zijn gaar als ze ondoorzichtig en wit zijn, zonder doorschijnendheid. Maar wees voorzichtig, kook de kreeftenstaarten niet te gaar, anders worden ze taai en rubberachtig.
-Meng in een kleine schaal gesmolten boter en verse peterselie.
-Serveer de kreeftenstaartjes meteen met gesmolten boter met peterselie en partjes citroen.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door deze prachtige kreeftenstaarten in witte wijn te bakken, komen de sappige zoete smaken perfect naar voren. Dit is de gemakkelijkste manier om elke keer een kreeftenstaart te koken met mals vlees dat smelt in je mond. Lekker als feestelijk voorgerecht of als hoofdgerecht , geserveerd met gebakken knoflookaardappeltjes of frietjes)
Ingrediënten
3 kreeftenstaarten ( circa 600 à 650 g )
2 eetlepels ongezouten boter gesmolten
1 theelepel grof zout
1 theelepel paprikapoeder
120 ml droge witte wijn
Voor het serveren:
3 eetlepels ongezouten boter gesmolten
1 eetlepel gehakte verse peterselie
Citroenpartjes
2 eetlepels ongezouten boter gesmolten
1 theelepel grof zout
1 theelepel paprikapoeder
120 ml droge witte wijn
Voor het serveren:
3 eetlepels ongezouten boter gesmolten
1 eetlepel gehakte verse peterselie
Citroenpartjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493664
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid