Bereidingswijze
-Kruid de schoongemaakte garnalen aan beide kanten met peper en zout. Opzij zetten.
-Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie op middelhoog/laag vuur. Terwijl de pan aan het opwarmen is, ga je gang en voeg je de knoflook toe.
-Voeg na een paar minuten de garnalen en rode pepervlokken toe. Bak gedurende 3 minuten en draai de garnalen naar behoefte.
-Voeg de schil en het sap van de citroen toe. Voeg de boter en peterselie toe. Roer goed om te mengen. Proef op zout en peper.
-Schenk de witte wijn erbij en kook nog 1 minuut. Serveer meteen.
-Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie op middelhoog/laag vuur. Terwijl de pan aan het opwarmen is, ga je gang en voeg je de knoflook toe.
-Voeg na een paar minuten de garnalen en rode pepervlokken toe. Bak gedurende 3 minuten en draai de garnalen naar behoefte.
-Voeg de schil en het sap van de citroen toe. Voeg de boter en peterselie toe. Roer goed om te mengen. Proef op zout en peper.
-Schenk de witte wijn erbij en kook nog 1 minuut. Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke, heerlijke gamba recepten die in enkele minuten klaar zijn! Dat zijn de beste...zo ook dit recept !
Ingrediënten
16 gamba's gepeld en schoongemaakt
zout
Verse Gebarsten Peper
3-4 eetlepels olijfolie
6-7 teentjes knoflook fijngehakt
12 tl rode pepervlokken of 1 serranopeper fijngehakt
Zest en sap van 1 grote citroen of limoen
3 el ongezouten boter
2 el platte peterselie fijngehakt
6 cl droge witte wijn
zout
Verse Gebarsten Peper
3-4 eetlepels olijfolie
6-7 teentjes knoflook fijngehakt
12 tl rode pepervlokken of 1 serranopeper fijngehakt
Zest en sap van 1 grote citroen of limoen
3 el ongezouten boter
2 el platte peterselie fijngehakt
6 cl droge witte wijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493662
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht