Zalm met Proseccosaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/07/2022 - 09:35
Bereidingswijze
-Kruid de zalm met 0,25 theelepels zout.
-Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe. Als de olie heet is, voeg je de zalm toe en schroei je deze aan beide kanten, ongeveer 2 minuten per kant, maar maak je geen zorgen dat de vis nu helemaal gaar is.
-Leg de zalm op een bord, giet de olie eruit en veeg de pan schoon.
-Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg 4 eetlepels boter toe. Voeg, als de boter is gesmolten, de lente-uitjes en cornichons toe en kook tot ze geslonken zijn, ongeveer 2 minuten.
-Voeg de Prosecco toe en breng aan de kook. Kook tot ongeveer de helft, ongeveer 5 minuten. Voeg de resterende theelepel zout toe en laat de zalm terug in de saus glijden. Laat sudderen tot de zalm gaar is, ongeveer 3 minuten.
-Klop de resterende boter en de peterselie door de saus en serveer.
Afbeelding
Zalm met Proseccosaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een prachtige maar eenvoudige zalm met Prosecco-wijn die u en uw gasten niet snel zullen vergeten.
Ingrediƫnten
4 zalmfilets zonder vel (elk circa 180 g )
1,25 theelepels zout
2 eetlepels extra vergine olijfolie 0il
6 eetlepels ongezouten boter
1 bos lente-uitjes, bijgesneden en gehakt
1 kopje cornichons gehakt
50 cl prosecco
2 eetlepels verse peterselie gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493649
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Lidia Bastianich
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid