Bereidingswijze
Bak de knoflook op laag vuur tot heel lichtbruin, laat uitlekken op keukenpapier
Mix de ingrediënten voor de saus.
Ontvel de avocado's en sprenkel er wat limoensap over (tegen verkleuren)
Verdeel de alfalfa en de avocado over twee borden.
Verdeel er de ui over.
Zout en peper de tonijn en strooi lekker veel sesamzaad over de filets.
Bak de tonijn in de olie waar de knoflook in gebakken is op hoog vuur
Elke zijde ca. 25. sec.
Laat de tonijn twee minuutjes rusten.
Snijdt dan in dunne schijfjes.
Verdeel over de borden, verdeel de knoflookchips over de tonijn en verdeel de saus over de salade.
Mix de ingrediënten voor de saus.
Ontvel de avocado's en sprenkel er wat limoensap over (tegen verkleuren)
Verdeel de alfalfa en de avocado over twee borden.
Verdeel er de ui over.
Zout en peper de tonijn en strooi lekker veel sesamzaad over de filets.
Bak de tonijn in de olie waar de knoflook in gebakken is op hoog vuur
Elke zijde ca. 25. sec.
Laat de tonijn twee minuutjes rusten.
Snijdt dan in dunne schijfjes.
Verdeel over de borden, verdeel de knoflookchips over de tonijn en verdeel de saus over de salade.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een combinatie van Japans en Koreaanse keuken. Zo verrassend!
Ingrediënten
4 ons tonijn filet
4 el. sesamzaad
zout en zwarte peper
1 à 2 avocados
1 el. limoensap
2 handjes alfalfa
1/2 rode ui in ringen gesneden
5 knoflookjes in schijfjes gesnedenen
2 el. olie
Voor de saus:
4 el. mayonaise
2 el. Japanse sojasaus
1 el. limoensap
2 tl. wasabi
4 el. sesamzaad
zout en zwarte peper
1 à 2 avocados
1 el. limoensap
2 handjes alfalfa
1/2 rode ui in ringen gesneden
5 knoflookjes in schijfjes gesnedenen
2 el. olie
Voor de saus:
4 el. mayonaise
2 el. Japanse sojasaus
1 el. limoensap
2 tl. wasabi
Hulpmiddelen & keukengerei
Koekenpan
Leuke tips
Eet smakelijk. Voor ons is het een blijvertje!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493645
Homepage ID
453489
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht