Bereidingswijze
1 Hak de vijgen en walnoten grof.
2 Leg 200 g bloem, 130 g boter, 70 g suiker, 1 eidooier, 1 à 2 el koud water voor het deeg op een hoopje op het werkblad en snij er met een mes doorheen. Kneed snel tot een glad deeg en voeg er - indien nodig - 1 à 2 el koud water aan toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180° C. Roer de plattekaas met de mascarpone, suiker en puddingpoeder tot een glad mengsel en klop er de eieren door.
4 Rol het deeg uit tussen vershoudfolie en bekleed er de bakvorm mee. Giet er 1/3 van de vulling in en bestrooi met de gehakte vijgen. Bedek met de rest van de vulling en strijk helemaal glad.
5 Bak de taart 30 à 40 minuten in de oven, tot ze mooi goudgeel is.
6 Laat intussen de boter met de suiker karamelliseren in een pannetje. Haal
de pan van het vuur en doop de noten met behulp van een vork in de karamel. Laat ze afkoelen op een licht met olie bestreken vel aluminiumfolie.
7 Haal de taart uit de oven, laat ze afkoelen en garneer met de gekaramelliseerde noten.
2 Leg 200 g bloem, 130 g boter, 70 g suiker, 1 eidooier, 1 à 2 el koud water voor het deeg op een hoopje op het werkblad en snij er met een mes doorheen. Kneed snel tot een glad deeg en voeg er - indien nodig - 1 à 2 el koud water aan toe. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180° C. Roer de plattekaas met de mascarpone, suiker en puddingpoeder tot een glad mengsel en klop er de eieren door.
4 Rol het deeg uit tussen vershoudfolie en bekleed er de bakvorm mee. Giet er 1/3 van de vulling in en bestrooi met de gehakte vijgen. Bedek met de rest van de vulling en strijk helemaal glad.
5 Bak de taart 30 à 40 minuten in de oven, tot ze mooi goudgeel is.
6 Laat intussen de boter met de suiker karamelliseren in een pannetje. Haal
de pan van het vuur en doop de noten met behulp van een vork in de karamel. Laat ze afkoelen op een licht met olie bestreken vel aluminiumfolie.
7 Haal de taart uit de oven, laat ze afkoelen en garneer met de gekaramelliseerde noten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen hartige afsluiter
Ingrediënten
80 g walnoten
1 handje gedroogde vijgen
3 eieren
1 eidooier
125 g mascarpone
250 g magere kaas
2 el water
130 g boter
50 g boter (voor het garnituur)
200 g bloem
70 g suiker
50 g suiker (voor de vulling)
40 g suiker (voor het garnituur)
1 el puddingpoeder
1 handje gedroogde vijgen
3 eieren
1 eidooier
125 g mascarpone
250 g magere kaas
2 el water
130 g boter
50 g boter (voor het garnituur)
200 g bloem
70 g suiker
50 g suiker (voor de vulling)
40 g suiker (voor het garnituur)
1 el puddingpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
vershoudfolie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493643
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch