Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175°C en rooster de walnoten ongeveer 10 minuten. Schep alles halverwege om en blijf goed opletten dat de noten niet verbranden. Laat daarna de noten afkoelen.
-Doe ze vervolgens in een keukenmachine (of foodprocessor) en pulseer tot de stukjes walnoot klein en een beetje plakkerig worden.
-Voeg het zout, de honing/dadels en de kruiden toe en pulseer om te mengen.
-Laat de keukenmachine nu draaien en voeg in een straaltje de olie toe. Voeg eventueel wat meer olie toe als het mengsel een beetje plakkerig lijkt.
-Doe ze vervolgens in een keukenmachine (of foodprocessor) en pulseer tot de stukjes walnoot klein en een beetje plakkerig worden.
-Voeg het zout, de honing/dadels en de kruiden toe en pulseer om te mengen.
-Laat de keukenmachine nu draaien en voeg in een straaltje de olie toe. Voeg eventueel wat meer olie toe als het mengsel een beetje plakkerig lijkt.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze tijd van het jaar vind je overal walnoten. En ze zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Vervang daarom de chocopasta of pindakaas op je boterham eens door zelfgemaakte walnotenboter. Overheerlijk én gezond!
Ingrediënten
150 g walnoten
50 ml zonnebloemolie (neutrale olie zonder smaak, dus geen olijfolie)
snufje zout
Optioneel:
1 theelepel honing of 3 ontpitte dadels
1/2 theelepel gemalen kaneel of speculaaskruiden
25 g chocolade
50 ml zonnebloemolie (neutrale olie zonder smaak, dus geen olijfolie)
snufje zout
Optioneel:
1 theelepel honing of 3 ontpitte dadels
1/2 theelepel gemalen kaneel of speculaaskruiden
25 g chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
1 glazen potje met deksel (bijvoorbeeld weckpot)
1 keukenmachine
1 keukenmachine
Leuke tips
Wil je wat chocoladesmaak in de pasta? Voeg dan 25 gram gehakte chocolade toe en meng goed.
Bewaar de walnotenboter in een schoon potje in de koelkast. Daar blijft hij zeker enkele weken goed.
Bewaar de walnotenboter in een schoon potje in de koelkast. Daar blijft hij zeker enkele weken goed.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
1493642
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht