Bereidingswijze
Verhit de olie in een stoofpan en bak het vees aan op een hoog vuur. Voeg de uien de wortels en de paprika toe en laat dit mee bakken. Bestrooi met paprikapoeder, bloem, peper , zout, kummel en de knoflook en laat alles even meebakken.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Opeen laag vuur doorkoken tot het vlees bijna gaar is. Voeg dan de aardappelblokjes de champignons en de tomatenblokjes toe en laat zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.
Roep op het laatst de crème fraich (of zure room) er door en serveer de soep meteen.
Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Opeen laag vuur doorkoken tot het vlees bijna gaar is. Voeg dan de aardappelblokjes de champignons en de tomatenblokjes toe en laat zachtjes doorkoken tot de aardappelen gaar zijn.
Roep op het laatst de crème fraich (of zure room) er door en serveer de soep meteen.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deels van een kennis, maar ook eigen idee.
Ingrediënten
2 el olijfolie
2 uien
1 kilo mager runderpoulet (in blokjes)
1 a 1 1/1 tl paprikapoeder
1 rode en 1 groene paprika (in blokjes)
1 flinke winterwortel (in blokjes)
1 bakje champignons
3 el bloem
versgemalen peper en zout naar smaak
3 l runderbouillon
1 kg aardappelen
2 blikjes gepelde tomaten (in blokjes)
1/2 tl kummel zaadjes
1 a 2 tenen knoflook
2 dl crème fraiche of zure room
2 uien
1 kilo mager runderpoulet (in blokjes)
1 a 1 1/1 tl paprikapoeder
1 rode en 1 groene paprika (in blokjes)
1 flinke winterwortel (in blokjes)
1 bakje champignons
3 el bloem
versgemalen peper en zout naar smaak
3 l runderbouillon
1 kg aardappelen
2 blikjes gepelde tomaten (in blokjes)
1/2 tl kummel zaadjes
1 a 2 tenen knoflook
2 dl crème fraiche of zure room
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan en stoofpan
Leuke tips
Eventueel garneren met vers gehakte peterselie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493637
Homepage ID
2428749
Teller
0
Bron
Deels gekregen van een kennis
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht