Kip met romige champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/03/2022 - 10:44
Bereidingswijze
- Bestrooi de kippenblokjes met peper en zout en bak ze rondom aan in de olijfolie. Haal uit de pan en zet ze opzij.
- Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Voeg dan eerst de gesnipperde ui en de knoflook en daarna de champignons toe en laat meebakken.
- Doe de crème fraiche en de bouillon erbij en meng alles goed door elkaar.
- Voeg de kaas toe en laat deze smelten zodat er een mooie romige saus ontstaat.
- Doe de gebakken kip erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Laat het geheel nog even zachtjes sudderen op een klein pitje. Gebruik de maïzena om de gewenste sausdikte te krijgen.
- Maak af met vers gehakte peterselie (of bieslook)
Afbeelding
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Kip met romige champignonsaus
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is erg geschikt om in een wat grotere hoeveelheid te maken voor als je voor meer personen moet koken. Niet alleen voor een groep ook voor 2 dagen want je kunt dit heel goed opwarmen. Dus makkelijk om van te voren al te maken.
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet (4 stuks), in blokjes
- 150 g spekreepjes
- 400 g champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 ml kippenbouillon
- 125 ml crème fraiche (of kookroom)
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik had een mengsel van Parmezaanse kaas en jong belegen Goudse kaas)
- olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 el maïzena
- peterselie
Leuke tips
Lekker met pasta of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493626
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse