Bereidingswijze
Snij de saucijzen over de lengte met een scherp mes in en verwijder de velletjes.
Verhit een scheut olie in een pan , voeg de wortelstukjes, ui en bleekselderij toe en bak met af en toe roeren dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje.
Zet de hittebron hoger en voeg de saucijzen, bloem en de tomatenpuree toe. Breek met een spatel het vlees in kleinere brokjes ( niet kruimelig dus ) en bak het vlees licht aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg laurier en balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de radijsjes toe.
Kook ondertussen de rijst met het kaneelstokje volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de stoof uit de pan en garneer met de gesnipperde peterselie.
Verhit een scheut olie in een pan , voeg de wortelstukjes, ui en bleekselderij toe en bak met af en toe roeren dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje.
Zet de hittebron hoger en voeg de saucijzen, bloem en de tomatenpuree toe. Breek met een spatel het vlees in kleinere brokjes ( niet kruimelig dus ) en bak het vlees licht aan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg laurier en balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit geheel 15 minuten zachtjes pruttelen en voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de radijsjes toe.
Kook ondertussen de rijst met het kaneelstokje volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de stoof uit de pan en garneer met de gesnipperde peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik was op zoek naar een snelle, herfstachtig stoofpotje en kwam dit recept tegen, dat me wel aansprak. Geen stoof op basis van rundvlees, kip , of varkensvlees , maar met het vlees uit saucijzen in grove stukjes.Ik vond de hoeveelheid groente wat aan de magere kant en heb voor ons tweetjes 250 gram saucijs, een hele peen, het binnenste van de bleekselderij 250 gram saucijs , alsmede 150 gram radijsjes, die ik gehalveerd heb omdat ze nogal aan de grote kant waren. Van de overige ingrediënten heb ik uiteraard de helft genomen. Dit was smullen van een heerlijk snel dagelijks gerecht.
Ingrediënten
3 à 4 saucijzen
300 gram basmati rijst
1 blikje tomatenpuree
1 el bloem
200 gram radijsjes
1 winterpeen geschild in blokjes
1 ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij schoon in dunne boogjes
500 ml kippenbouillon
1 el balsamicoazijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 bosje platte peterselie gesnipperd
Olijfolie
Peper en zout
300 gram basmati rijst
1 blikje tomatenpuree
1 el bloem
200 gram radijsjes
1 winterpeen geschild in blokjes
1 ui gesnipperd
1 stengel bleekselderij schoon in dunne boogjes
500 ml kippenbouillon
1 el balsamicoazijn
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 bosje platte peterselie gesnipperd
Olijfolie
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, pan voor de rijst en hapjespan
Leuke tips
Mocht de stoof te droog worden, voeg dan een scheutje water toe.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493620
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Koffietijd eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht