Kerstgelatine in laagjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/02/2022 - 14:15
Bereidingswijze
-Los limoengelatine op in kokend water; ananassap erdoor roeren. Roer de ananas erdoor. Giet in een schotel en plaats in de koelkast tot het is ingesteld.
-Strooi in een kleine steelpan ongeparfumeerde gelatine over koud water; laat 1 minuut staan. Verwarm op laag vuur, roer tot de gelatine volledig is opgelost. Breng over naar een kleine kom. Klop de roomkaas en melk erdoor tot een gladde massa. Verspreid over de limoen gelatine en plaats terug in de koelkast
-Los aardbeiengelatine op in kokend water; roer de cranberrysaus erdoor. Koel gedurende 10 minuten. Schep voorzichtig op de roomkaas over. Koelen
-Snijd in vierkanten.

Serveer desgewenst met slagroom, partjes limoen en verse aardbeien.
Afbeelding
Kerstgelatine in laagjes
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Amerikaanse kerstklassieker deze laagjes gelatine schotel 
Ingrediënten
1 pakje (300 g) limoengelatine
24 cl kokend water
8 cl ongezoet ananassap
24 cl gemalen ananas, uitgelekt

roomkaas laag:
1 theelepel ongeparfumeerde gelatine
2 eetlepels koud water
800 g roomkaas, verzacht
8 cl 2% melk
bessen laag:
2 pakjes (elk 54 g ) aardbeiengelatine
48 cl kokend water
1 blik (415 cl) cranberrysaus met hele bessen
Optionele ingrediënten: ontdooide slagroom, partjes limoen en verse aardbeien
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493616
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester