Bereidingswijze
• Snijd de vis in stukken en kook deze kort met een visbouillonblokje
• Kook de aardappelschijfjes ook even kort
• Snij de paprika in reepjes, de uien in halve ringen en hak de knoflook
• Snij de champignons in plakjes.
• Doe een beetje olie in de wok en bak de ui, paprika, lente ui, champignons en de knoflook.
• Voeg de tomatenblokjes en de crème fraiche toe en laat het even smoren.
• Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met aardappelschijfjes.
• Verdeel er de helft van de groente/tomaten mengsel er over heen
• Verdeel de stukjes vis er over en besprenkel het met was citroensap
• Dek vervolgens het geheel af met de rest van de aardappelschijfjes.
• Strooi de geraspte kaas er over en zet het 35 min in een voorverwarmde oven (200oC)
• Kook de aardappelschijfjes ook even kort
• Snij de paprika in reepjes, de uien in halve ringen en hak de knoflook
• Snij de champignons in plakjes.
• Doe een beetje olie in de wok en bak de ui, paprika, lente ui, champignons en de knoflook.
• Voeg de tomatenblokjes en de crème fraiche toe en laat het even smoren.
• Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met aardappelschijfjes.
• Verdeel er de helft van de groente/tomaten mengsel er over heen
• Verdeel de stukjes vis er over en besprenkel het met was citroensap
• Dek vervolgens het geheel af met de rest van de aardappelschijfjes.
• Strooi de geraspte kaas er over en zet het 35 min in een voorverwarmde oven (200oC)
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door jaren de vakantie in Portugal te hebben doorgebracht is mijn liefde voor de portugese keuken gegroeid.
Tevens schrijf ikm als hobbykok regelmatig diverse recepten en nu dus deze Portugese Vis ovenschotel
Tevens schrijf ikm als hobbykok regelmatig diverse recepten en nu dus deze Portugese Vis ovenschotel
Ingrediënten
• 400 gr kabeljauw filet
• Dubbelpak aardappelschijfjes
• 2 punt paprika's
• 2 grote uien in halve ringen
• 2 tenen knoflook fijn gehakt
• Blik tomatenblokjes
• Geraspte oude kaas
• Champignons
• Lente ui
• Klein bakje Creme fraiche
• olijfolie
• Citroensap
• Zout en peper
• Dubbelpak aardappelschijfjes
• 2 punt paprika's
• 2 grote uien in halve ringen
• 2 tenen knoflook fijn gehakt
• Blik tomatenblokjes
• Geraspte oude kaas
• Champignons
• Lente ui
• Klein bakje Creme fraiche
• olijfolie
• Citroensap
• Zout en peper
Leuke tips
Serveertip:
• Serveer de schotel met een originele tomaten salade
• Serveer er een frisse Vinho verde bij
Bom proveito
• Serveer de schotel met een originele tomaten salade
• Serveer er een frisse Vinho verde bij
Bom proveito
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493613
Homepage ID
3036019
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht