Bereidingswijze
-Kruid de runderlappen met peper en zout.
-Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de runderblokjes toe en schroei tot ze rondom bruin zijn.
-Fruit in dezelfde pan de gesnipperde uien tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook en gember toe en bak een paar minuten mee.
-Voeg aardappelen en wortelen toe, samen met stukjes rundvlees en meng goed.
-Roer 1 L water erdoor en breng het aan de kook. Zet het vuur laag tot medium laag en laat, afgedekt, 45-50 minuten sudderen, af en toe roeren. Kook tot het vlees zacht is.
-Voeg de curry roux toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg ketchup, sojasaus, worcestershiresaus en abrikozenjam toe.
-Kook nog 10-15 minuten.
-Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de runderblokjes toe en schroei tot ze rondom bruin zijn.
-Fruit in dezelfde pan de gesnipperde uien tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook en gember toe en bak een paar minuten mee.
-Voeg aardappelen en wortelen toe, samen met stukjes rundvlees en meng goed.
-Roer 1 L water erdoor en breng het aan de kook. Zet het vuur laag tot medium laag en laat, afgedekt, 45-50 minuten sudderen, af en toe roeren. Kook tot het vlees zacht is.
-Voeg de curry roux toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg ketchup, sojasaus, worcestershiresaus en abrikozenjam toe.
-Kook nog 10-15 minuten.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Japanse curry lijkt in niets op andere curry's die je hebt gezien of  hebt geproefd. Het is meer een kruising tussen stoofpot en curry. Het is een dik, rijk, fluweelachtig en glanzend brouwsel dat zoet, hartig en umami van aard is.
Ingrediënten
1 kg rundsstoofvlees in stukjes gesneden
1.5 ui, gesnipperd
2 aardappelen, in grote stukken gesneden
2-3 wortelen, in grote stukken gesneden
*110 g curry roux (kant en klaar zie foto) - bestaat in mild - medium en spicy - aan U de keus
3 knoflook, gesnipperd
2 tl verse gember, fijngehakt
1 el ketchup
1 eetlepel worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el abrikozenjam of confituur
2-3 eetlepels olie
Zout naar smaak
Peper naar smaak
1.5 ui, gesnipperd
2 aardappelen, in grote stukken gesneden
2-3 wortelen, in grote stukken gesneden
*110 g curry roux (kant en klaar zie foto) - bestaat in mild - medium en spicy - aan U de keus
3 knoflook, gesnipperd
2 tl verse gember, fijngehakt
1 el ketchup
1 eetlepel worcestershiresaus
1 el sojasaus
1 el abrikozenjam of confituur
2-3 eetlepels olie
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Leuke tips
*Japanse curries staan bekend om hun milde scherpte en ietwat zoetige smaak. S&B Golden Curry Mix Mild Heet is een smaakvol currypoeder voor talrijke Japanse gerechten. De mild hete smaak is ideaal voor diegenen die de Indiase of Thaise keuken een beetje te scherp vinden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493610
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht