Bereidingswijze
-Dep de kip droog.
Maak je eigen chicken rub door het mengen van :
-knoflookpoeder, uienpoeder, gevogeltekruiden, paprika, zout en peper.
-Wrijf de stukjes kip in en laat ze de smaak opnemen.
-Snijd ondertussen een grote ui in blokjes en fruit deze in een diepe pan. Breng over naar een ovenschaal.
-Zet het vuur op med-hi, voeg meer olie toe en voeg dan de dijen toe. Bak 5-10 min aan elke kant tot ze bruin zijn.
-Voeg gesneden champignons en wortel toe. Blijf nog een paar minuten bakken. Breng over naar een ovenschaal.
-Voeg de aardappelen en paprika toe aan de pan. Bestuif met de hierboven genoemde kruiden. Kook een paar minuten. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn, want je gaat verder in de oven. Breng over naar een ovenschaal.
-Los de maizena op in de kippenbouillon en voeg toe aan de pan. Voeg de dille en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Giet over de kip en aardappelen.
-Bak in de voorverwarmde oven van 180°C , bedekt met folie gedurende 40 minuten.
-Verwijder de folie en bak nog 20 min.
Maak je eigen chicken rub door het mengen van :
-knoflookpoeder, uienpoeder, gevogeltekruiden, paprika, zout en peper.
-Wrijf de stukjes kip in en laat ze de smaak opnemen.
-Snijd ondertussen een grote ui in blokjes en fruit deze in een diepe pan. Breng over naar een ovenschaal.
-Zet het vuur op med-hi, voeg meer olie toe en voeg dan de dijen toe. Bak 5-10 min aan elke kant tot ze bruin zijn.
-Voeg gesneden champignons en wortel toe. Blijf nog een paar minuten bakken. Breng over naar een ovenschaal.
-Voeg de aardappelen en paprika toe aan de pan. Bestuif met de hierboven genoemde kruiden. Kook een paar minuten. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn, want je gaat verder in de oven. Breng over naar een ovenschaal.
-Los de maizena op in de kippenbouillon en voeg toe aan de pan. Voeg de dille en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Giet over de kip en aardappelen.
-Bak in de voorverwarmde oven van 180°C , bedekt met folie gedurende 40 minuten.
-Verwijder de folie en bak nog 20 min.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is een traditionele stevige Russische stoofpot van vlees en aardappelen. U kunt elk vlees gebruiken dat u verkiest voor Zharkoe - b.v. rundvlees, varkensvlees, lam, kip. In dit recept gebruiken we alleen kip . Dit is een winters gerecht en éénpotsgerecht !
Ingrediënten
1 kg kippendijen (met of zonder been)
voor de Kip rub:
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. uien poeder
1 theelepel. gevogelte kruiden
1 theelepel. paprika
Zout/peper naar smaak
1 grote ui, gesnipperd
3 middelgrote aardappelen (rood of gebakken)
1 middelgrote wortel
3 of 4 Baby Bella-champignons ( mini portebella)
2 of 3 kleurrijke kleine paprika's (of één grote)
3 laurierblaadjes
36 cl kippenbouillon
1 1/2 theel. Maïszetmeel
2 eetlepels. Dillepasta (droge of verse dille)
knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, gevogeltekruiden
zout peper
Olijfolie of Plantaardige Olie
voor de Kip rub:
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. uien poeder
1 theelepel. gevogelte kruiden
1 theelepel. paprika
Zout/peper naar smaak
1 grote ui, gesnipperd
3 middelgrote aardappelen (rood of gebakken)
1 middelgrote wortel
3 of 4 Baby Bella-champignons ( mini portebella)
2 of 3 kleurrijke kleine paprika's (of één grote)
3 laurierblaadjes
36 cl kippenbouillon
1 1/2 theel. Maïszetmeel
2 eetlepels. Dillepasta (droge of verse dille)
knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, gevogeltekruiden
zout peper
Olijfolie of Plantaardige Olie
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493608
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest- chef = Anna
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid