Komkommer In Oosterse Stijl Uit De Wok....

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/31/2022 - 19:25
Bereidingswijze
Roer alles voor het sausje oor elkaar en zet opzij.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin en zet apart.

Was en halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje de zaadjes eruit en snij de twee komkommer helften in boogjes van ½ - 1 cm dikte.

Verhit de olie in de wok en fruit de knoflook met de gember slechts 30 seconden, totdat ze beginnen te geuren. Voeg dan de komkommer en de rode peper toe en bak 1 minuut op hoog vuur.
Voeg het klaarstaand sausje toe en roerbak enkele minuten, totdat het sausje iets indikt en de komkommer zacht wordt.
Bestrooi het geheel met de ringetjes bosui en het geroosterde sesamzaad. Serveer direct.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Komkommer uit de wok op Oosterse wijze. Super lekker, snel klaar en weer eens iets anders. De komkommertjes blijven een knapperige bite behouden. Snij de boogjes dunner als je ze zachter wil.
Ingrediënten
1 komkommer
1 rode peper in stukjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 cm verse gember geraspt
1 el sesamzaad
2 bosuitjes ringetjes
1 el zonnebloemolie

VOOR HET SAUSJE

3 el ketjap
2 el oestersaus
2 el vers geperst limoensap
peper uit de molen en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, wok, kommetje,
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493604
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Groente.nl Eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47