Venetiaanse krab linguine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/31/2022 - 09:32
Bereidingswijze
-Zet een pan met gezouten water op hoog vuur en breng aan de kook, voeg dan je pasta toe.
-Doe de olie en knoflook al roerend in een koekenpan op middelhoog vuur. Als de olie heet is, bak je de knoflook ongeveer 1 minuut, maar laat hem niet te donker worden.
-Voeg de wijn toe en zet het vuur hoog. Laat 2-3 minuten borrelen tot de wijn bijna helemaal verdampt is.
-Voeg de cherrytomaatjes toe en bak ongeveer 2 minuten, voeg dan het zout en de peper toe.
-Voeg 12 cl pastawater toe, gevolgd door de room en roer goed door. Voeg de krab toe en roer tot deze is opgewarmd (slechts ongeveer 30 seconden).
-De pasta moet nu al dente zijn, dus giet het water weg en voeg de pasta toe aan de saus.
-Alles goed mengen, kruiding controleren en serveren.
Afbeelding
Venetiaanse krab linguine
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krab Linguine is een eenvoudige restaurantstijl en authentiek Italiaans recept dat je thuis kunt maken. Snel te maken, je hebt slechts 7 ingrediënten nodig en minder dan 30 minuten.
Ingrediënten
300 g pasta linguine
1 eetlepel olijfolie
1 grote teen knoflook, geplet
125 ml droge witte wijn
200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
1 eetlepel room
1 theelepel zeezoutvlokken
½ theelepel vers gekraakte peper
150 g gekookt krabvlees
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493601
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Marie Roffey
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid