Gevulde paprika's uit de slowcooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/30/2022 - 12:03
Bereidingswijze
De tomatenrijst:

- Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes en de tomatenpuree erin op.
- Maak de tomatenbouillon op smaak met de knoflook, de marjolein en de oregano.
- Strooi de rijst in de bouillon en breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Laat de rijst koken totdat hij door en door gaar is. Tomatenrijst mag iets gaarder en zachter zijn dan beetgaar. Als de rijst gaar is, is al het water opgenomen. Eventueel kan je nog wat extra water toevoegen op het moment dat het water is opgenomen maar de rijst nog niet helemaal zacht is. De tomatenrijst moet heerlijk smeuïg zijn.
-Proef de rijst en voeg eventueel nog wat zout toe.
-Draai het vuur uit en roer nog een fikse scheut Griekse olijfolie door je gerecht.
Voeg de blokjes feta toe en roer goed door.

En dan:
- Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in de pan (in een beetje olie)
- Doe peper en zout + Italiaanse kruiden + fijngesneden prei bij het gehakt en bak dit mee met de ui en knoflook.
- Wanneer het gehakt gaar is draai je het vuur uit en voeg je de tomatenrijst, het geklutste ei en de Parmezaanse kaas aan dit gehaktmengsel toe, roer goed door.
- Proef het mengsel even en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

- Vet de zijkanten van de Slowcooker in.
- Was de paprika's en snij de bovenkant eraf. Haal de pitjes eruit.
- Zet de paprika's rechtop in de slowcooker en vul ze tot de rand met het heerlijk ruikende mengsel.
- Schenk de kippenbouillon een beetje over de paprika's en vooral op de bodem van de Slowcooker.
- Laat de Slowcooker zijn werk maar doen. 6 uur op low. Eventueel kan je er aan het einde nog wat kaas overheen strooien
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijd voor een lekker recept uit de slowcooker. Mijn kinderen zijn dol op paprika en Griekse en Italiaanse smaken. Ik heb een typisch Grieks bijgerecht (tomatenrijst) gebruikt als basis voor de vulling. Makkelijk te maken en zoooo lekker! Ivm een glutenallergie kook ik glutenvrij
Ingrediënten
Voor de tomatenrijst:
400 gram langkorrelrijst
±1 liter water
2 groentebouiilonblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
3 teentjes knoflook uit de pers
2 theelepels gedroogde marjolein
2 theelepels gedroogde oregano
Feta kaas in kleine blokjes gesneden (naar smaak)
een scheut Griekse extra vergine olijfolie

Verder:
5 grote rode paprika's
400 gram (kip)gehakt
1 ui
4 teentjes knoflook, geperst
Halve prei, klein gesneden
1 ei
3 theelepels Italiaanse kruiden
3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
500 ml kippenbouillon
Peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Slowcooker
Koekenpan
Snijplank en mes
Litermaat
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493598
Homepage ID
3037242
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
JoyceZwaart