Bereidingswijze
de gekruide siroop:
meng de kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, piment, suiker en water in een kleine steelpan op middelhoog vuur, roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en haal van het vuur; laat afkoelen tot kamertemperatuur, ongeveer 40 minuten.
-Giet door een fijne zeef van gaas en gooi vaste stoffen weg. Koel de siroop tot gebruik. Siroop kan tot 2 weken in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking.
Bereid de punch voor:
-plaats 3/4 kopje gekruide siroop in een kan.
-Voeg sinaasappelsap, bourbon, gemberbier en koolzuurhoudend water toe en roer om te combineren.
-Serveer over ijs met een schijfje sinaasappel.
- Garneer eventueel met een snufje geraspte nootmuskaat.
meng de kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, piment, suiker en water in een kleine steelpan op middelhoog vuur, roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en haal van het vuur; laat afkoelen tot kamertemperatuur, ongeveer 40 minuten.
-Giet door een fijne zeef van gaas en gooi vaste stoffen weg. Koel de siroop tot gebruik. Siroop kan tot 2 weken in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking.
Bereid de punch voor:
-plaats 3/4 kopje gekruide siroop in een kan.
-Voeg sinaasappelsap, bourbon, gemberbier en koolzuurhoudend water toe en roer om te combineren.
-Serveer over ijs met een schijfje sinaasappel.
- Garneer eventueel met een snufje geraspte nootmuskaat.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Laat je niet afschrikken door de vele kruiden; in dit recept mengen alle kruiden prachtig met elkaar en overheersen ze de drank niet. Zorg ervoor dat u wat voorgesneden sinaasappels in de buurt heeft voor de gasten om hun drankjes te garneren. Gebruik het meest verse sinaasappelsap dat je kunt vinden, want dat loont in dit recept, en vergeet niet om de koolzuurhoudende ingrediënten toe te voegen vlak voor het serveren om de bubbels vers te houden. Bourbon-fans zullen dol zijn op deze lichte en koolzuurhoudende drank. Je kunt gemberbier vervangen door ginger ale, maar zorg ervoor dat je vers geperst sinaasappelsap gebruikt om alle ingrediënten in balans te brengen.
Ingrediënten
Voor de gekruide siroop :
2 kaneelstokjes
2 hele steranijs
2 hele kruidnagels
3 hele piment
1 kopje kristalsuiker
1 kopje water
Voor de punch :
3 kopjes vers sinaasappelsap (van 9 sinaasappels)
1 kop (8 oz.) bourbon
1 (12-oz.) fles gemberbier
1 (12-oz.) fles koolzuurhoudend mineraalwater
1 navelsinaasappel, in dunne plakjes gesneden
Vers geraspte nootmuskaat (optioneel)
2 kaneelstokjes
2 hele steranijs
2 hele kruidnagels
3 hele piment
1 kopje kristalsuiker
1 kopje water
Voor de punch :
3 kopjes vers sinaasappelsap (van 9 sinaasappels)
1 kop (8 oz.) bourbon
1 (12-oz.) fles gemberbier
1 (12-oz.) fles koolzuurhoudend mineraalwater
1 navelsinaasappel, in dunne plakjes gesneden
Vers geraspte nootmuskaat (optioneel)
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1493594
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid