Bereidingswijze
STAP 1
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui en knoflook toe en bak, onder af en toe roeren, tot de groenten 8 tot 10 minuten aan de randen bruin beginnen te worden. Voeg de kruiden toe en kook, al roerend, 1 minuut.
STAP 2
Voeg de zoete aardappelen, bouillonbasis, laurierblaadjes en 1,2 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten heel zacht zijn, 10 tot 12 minuten.
STAP 3
Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het brood toe en bak, af en toe omscheppend, goudbruin. Haal van het vuur, sprenkel de ahornsiroop erover en schep om.
STAP 4
Gooi de laurierblaadjes weg. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Serveer met de esdoorncroutons.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, ui en knoflook toe en bak, onder af en toe roeren, tot de groenten 8 tot 10 minuten aan de randen bruin beginnen te worden. Voeg de kruiden toe en kook, al roerend, 1 minuut.
STAP 2
Voeg de zoete aardappelen, bouillonbasis, laurierblaadjes en 1,2 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de groenten heel zacht zijn, 10 tot 12 minuten.
STAP 3
Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het brood toe en bak, af en toe omscheppend, goudbruin. Haal van het vuur, sprenkel de ahornsiroop erover en schep om.
STAP 4
Gooi de laurierblaadjes weg. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Serveer met de esdoorncroutons.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze feestelijke soep zit vol vitamine A, wat goed is voor de gezondheid van je ogen; bovendien is ze nog heerlijk ook!
Ingrediƫnten
4 eetl. olijfolie
500 g wortelen (ongeveer 4 grote), in stukken van 2 cm gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel. gemalen kaneel
1/4 theelepel. Cayenne peper
snufje nootmuskaat
500 g zoete aardappelen (ongeveer 2 middelgrote), geschild en in 3/4-in gesneden. stukken
2 eetlepels. basis van kip- of groentebouillon
2 gedroogde laurierblaadjes
2 sneetjes overgebleven brood, gesneden of gescheurd in stukken
1 eetl. ahornsiroop
500 g wortelen (ongeveer 4 grote), in stukken van 2 cm gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel. gemalen kaneel
1/4 theelepel. Cayenne peper
snufje nootmuskaat
500 g zoete aardappelen (ongeveer 2 middelgrote), geschild en in 3/4-in gesneden. stukken
2 eetlepels. basis van kip- of groentebouillon
2 gedroogde laurierblaadjes
2 sneetjes overgebleven brood, gesneden of gescheurd in stukken
1 eetl. ahornsiroop
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493593
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid