Hartige Salie Pompoen Hummus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/30/2022 - 08:41
Bereidingswijze
-Meng in een blender of keukenmachinekom de kikkererwten, pompoen, tahini, citroensap, zout, komijn, paprika en cayennepeper (indien gebruikt).
-Mix tot het glad en romig is en schraap indien nodig langs de zijkanten.
-Verwarm de olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur en voeg dan de knoflook en salie toe. Bak ongeveer 2 minuten, tot het geurig en bruin is. Schraap knoflook, salie en olijfolie in de blender of keukenmachine en meng opnieuw om op te nemen. Proef en kruid naar wens bij.

-Serveer direct of bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast. Koude hummus zal dikker en romiger zijn. Garneer naar wens met pompoenpitten, een snufje paprikapoeder of verse kruiden.
Afbeelding
Hartige Salie Pompoen Hummus
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke herfstvariant op een klassieke dip!  Deze saliepompoenhummus met knoflook is het hartige pompoen dip gerecht dat je zeker zal smaken .
Ingrediënten
1 blik kikkererwten van 430 g, uitgelekt en afgespoeld
150 g pure pompoenpuree
2 eetlepels tahin
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel zeezout
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
1 snufje cayennepeper optioneel
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
8-10 blaadjes verse salie gesneden
geroosterde pompoenpitten voor garnering (optioneel)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493591
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Monika
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester