Mexicaanse kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/28/2022 - 11:11
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C en beboter een braadpan
-Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en bestrooi beide kanten met peper en zout.
-Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Zodra de olie heet is, voeg je kip toe in een enkele laag en bak je ongeveer 3 minuten per kant of tot ze goudbruin en net gaar zijn met een interne temperatuur van 74°C . Bak de kip in 2 porties zodat je de pan niet te vol doet en voeg indien nodig meer olie toe.
-Schik de gebakken kip in een beboterde braadpan, zodat ze plat zijn en niet te veel overlappen.
-Meng in een middelgrote kom 2/3 van je Mexicaanse kaas, 1 kop zure room en 2 blikjes groene pepers met hun sap. Giet over kip.
-Bestrooi de bovenkant met 1/3 resterende kaas en bak onafgedekt gedurende 15 minuten op 200°C of tot de kaas is gesmolten en de saus aan de randen borrelt.
-Serveer gegarneerd met in blokjes gesneden avocado, tomaten en gehakte koriander.
Afbeelding
Mexicaanse kip
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexican kip gesmoord in een eenvoudige saus van zure room, groene chili en kaas. De bruisende kaassaus sluit de kippensappen af, zodat het mals, sappig en smaakvol wordt. 
Ingrediënten
900 g kipfilets (4 kleine of 3 middelgrote)
1 tl zout, of naar smaak
1/4 tl zwarte peper, of naar smaak
220 g geraspte Mexicaanse kaas (COTIJA), als je het niet vinden kan gebruik dan Manchego kaas
230 g zure room, (volvet)
400 g in blokjes gesneden groene chilis (twee blikjes van 200 g met hun sap)

Om erbij te serveren:

1 kleine avocado, in blokjes gesneden
1 romatomaat, in blokjes gesneden
2 el koriander, fijngehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493580
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Natasha
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester