Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Verhit olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan. Leg de kipfilets in de pan. Kruid met peper en zout. Bak 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Leg de kipfilets vervolgens op een bord.
-Voeg knoflook toe aan de pan, bak 1 minuut. Voeg vervolgens tijm, rode pepervlokken, kippenbouillon en room toe. Kook gedurende 5 minuten, onder voortdurend roeren.
-Voeg gehakte zongedroogde tomaten en geraspte Parmezaanse kaas toe, roer. Haal de pan van het vuur.
-Doe de gebakken kipfilets terug in de pan, schep de saus over de kip.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze helemaal gaar zijn.
-Bestrooi met geraspte kaas en verse basilicum terwijl ze warm zijn.
-Verhit olijfolie in een grote ovenvaste koekenpan. Leg de kipfilets in de pan. Kruid met peper en zout. Bak 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Leg de kipfilets vervolgens op een bord.
-Voeg knoflook toe aan de pan, bak 1 minuut. Voeg vervolgens tijm, rode pepervlokken, kippenbouillon en room toe. Kook gedurende 5 minuten, onder voortdurend roeren.
-Voeg gehakte zongedroogde tomaten en geraspte Parmezaanse kaas toe, roer. Haal de pan van het vuur.
-Doe de gebakken kipfilets terug in de pan, schep de saus over de kip.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot ze helemaal gaar zijn.
-Bestrooi met geraspte kaas en verse basilicum terwijl ze warm zijn.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik weet dat liefde niet te koop is, maar je kunt het maken voor degene van wie je houdt. Het zal je misschien verbazen, maar deze ‘marry me' kip is in een half uurtje klaar. Deze kipfilets met zongedroogde tomaten, parmezaan, knoflook, rode pepervlokken, tijm en room is een waanzinnig lekker en sappig gerecht.
Ingrediënten
3 kipfilets;
1 el olijfolie;
½ theelepel zout;
½ tl versgemalen peper;
2 teentjes knoflook, gehakt;
1 tl tijm;
1 tl rode pepervlokken;
20 cl kippenbouillon;
12 cl slagroom;
100 g zongedroogde tomaten, fijn gehakt;
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
basilicum blaadjes.
1 el olijfolie;
½ theelepel zout;
½ tl versgemalen peper;
2 teentjes knoflook, gehakt;
1 tl tijm;
1 tl rode pepervlokken;
20 cl kippenbouillon;
12 cl slagroom;
100 g zongedroogde tomaten, fijn gehakt;
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
basilicum blaadjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493577
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest 100 K recipes
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid