Bereidingswijze
-Snijd de ui doormidden. Snijd de ene helft heel klein en rasp de andere helft met een rasp. Plaats in een middelgrote kom. Voeg de sojasaus, sesamolie, bruine suiker, knoflook, wortel, rode pepervlokken en sesamzaad toe. Klop samen.
-Doe het vlees in een grote kom en giet de marinade over het vlees, roer goed dooreen
-Zet het vlees minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast.
-Verhit olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
-Giet zowel het vlees als de marinade in de pan. Bak het vlees onder voortdurend roeren 3-4 minuten tot het vlees niet meer roze is.
-Serveer warm over rijst of in slawraps.
-Garneer met groene uien, extra sesamzaadjes en chili-olie voor extra warmte, indien gewenst.
-Doe het vlees in een grote kom en giet de marinade over het vlees, roer goed dooreen
-Zet het vlees minimaal 3 uur of een nacht in de koelkast.
-Verhit olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
-Giet zowel het vlees als de marinade in de pan. Bak het vlees onder voortdurend roeren 3-4 minuten tot het vlees niet meer roze is.
-Serveer warm over rijst of in slawraps.
-Garneer met groene uien, extra sesamzaadjes en chili-olie voor extra warmte, indien gewenst.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het gemakkelijk pittige Aziatisch 'vuur' vlees is lekker over rijst, of in een taco. Wel het vlees eerst laten marineren .
Ingrediënten
1 gele ui
18 cl sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels bruine suiker
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, geraspt
2 theelepels rode pepervlokken
2 eetlepels sesamzaadjes
750 g biefstuk, flinterdun gesneden
1 eetlepel canola-olie
18 cl sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels bruine suiker
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, geraspt
2 theelepels rode pepervlokken
2 eetlepels sesamzaadjes
750 g biefstuk, flinterdun gesneden
1 eetlepel canola-olie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493574
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shelly
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht