Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote pot op middelhoog vuur.
-Voeg de uien en paprika's toe en bak tot ze zacht zijn, 5 - 7 minuten.
-Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
-Voeg het gemalen varkensvlees en rundvlees toe en bak tot er geen roze meer is en het vlees gaar is. Giet overtollige vloeistof en vet af.
-Voeg de in blokjes gesneden tomaten, tomatensaus, BBQ-saus, kippenbouillon, maïs, geroomde maïs, hete saus, peper, zout, tijm, cayennepeper en kip toe. Roer goed.
-Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het 30-45 minuten sudderen tot het ingedikt is en de smaken zich vermengen.
-Voeg de uien en paprika's toe en bak tot ze zacht zijn, 5 - 7 minuten.
-Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
-Voeg het gemalen varkensvlees en rundvlees toe en bak tot er geen roze meer is en het vlees gaar is. Giet overtollige vloeistof en vet af.
-Voeg de in blokjes gesneden tomaten, tomatensaus, BBQ-saus, kippenbouillon, maïs, geroomde maïs, hete saus, peper, zout, tijm, cayennepeper en kip toe. Roer goed.
-Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het 30-45 minuten sudderen tot het ingedikt is en de smaken zich vermengen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=16pxDeze ouderwetse stoofpoyt komt uit Brunswick County, Virginia (USA). Brunswick Stew is gemaakt met drie verschillende soorten vlees, rokerige BBQ-saus, malse groenten en tomatensaus. Deze stevige, zelfgemaakte stoofpot is super lekker !
Ingrediënten
50 g boter
200 g in blokjes gesneden ui
200 g in blokjes gesneden paprika
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 g varkensgehakt
500 g mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatensaus
12 cl (Hickory) BBQ-saus
2 kopjes kippenbouillon
1 blik maïs, uitgelekt
1 blik geroomde maïs
1 theelepel hete saus
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel cayennepeper
600 g in blokjes gesneden of versnipperde gekookte kip
200 g in blokjes gesneden ui
200 g in blokjes gesneden paprika
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 g varkensgehakt
500 g mager rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatensaus
12 cl (Hickory) BBQ-saus
2 kopjes kippenbouillon
1 blik maïs, uitgelekt
1 blik geroomde maïs
1 theelepel hete saus
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1/4 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel cayennepeper
600 g in blokjes gesneden of versnipperde gekookte kip
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493573
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shelly
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht