Bereidingswijze
-Meng in een middelgrote kom alles voor de saus en zet opzij.
Krabballen :
-Meng in een grote kom de gemalen Ritz, krab, citroenschil, citroensap, Old Bay en peterselie. Meng goed
-Vorm het mengsel in balletjes ( model bitterbal)
-Vul een grote koekenpan met een bodempje olie.
-Verhit olie op medium tot het 180°C bereikt.
-Leg de ballen in porties in de olie en frituur ze tot ze goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant ).
-Breng de ballen over naar een met keukenpapier beklede plaat en herhaal met de resterende ballen.
-Serveer warm met de saus.
Krabballen :
-Meng in een grote kom de gemalen Ritz, krab, citroenschil, citroensap, Old Bay en peterselie. Meng goed
-Vorm het mengsel in balletjes ( model bitterbal)
-Vul een grote koekenpan met een bodempje olie.
-Verhit olie op medium tot het 180°C bereikt.
-Leg de ballen in porties in de olie en frituur ze tot ze goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten aan elke kant ).
-Breng de ballen over naar een met keukenpapier beklede plaat en herhaal met de resterende ballen.
-Serveer warm met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het perfecte feestvoorgerecht, maar ze zijn ook perfect als borrelhapjes ! Geladen met krabvlees, boterachtige crackerkruimels en pittige Old Bay-kruiden, een gegarandeerde publiekstrekker!
Ingrediënten
Chipotle saus :
100 g mayonaise
2 eetlepels adobosaus (uit blikje chipotle in adobo)- zie foto -
2 eetlepels dille relish
2 eetlepels citroensap
1/4 theelepel knoflookpoeder
zout en peper naar smaak
Krabballen :
1 kopje fijngemalen Ritz-crackers ( zie foto)
500 g krabvlees
schil van een citroen
1 theelepel citroensap
2 theelepels Old Bay-kruiden ( zie foto)
2 eetlepels gehakte verse peterselie
plantaardige olie om te frituren
100 g mayonaise
2 eetlepels adobosaus (uit blikje chipotle in adobo)- zie foto -
2 eetlepels dille relish
2 eetlepels citroensap
1/4 theelepel knoflookpoeder
zout en peper naar smaak
Krabballen :
1 kopje fijngemalen Ritz-crackers ( zie foto)
500 g krabvlees
schil van een citroen
1 theelepel citroensap
2 theelepels Old Bay-kruiden ( zie foto)
2 eetlepels gehakte verse peterselie
plantaardige olie om te frituren
Leuke tips
Wat is adobo saus?
Het woord adobo is afgeleid van het Spaanse woord adobar. Adobar betekent marinade. En dat is inderdaad één van de vele toepassingen van deze heerlijke saus. Meestal bestaat de saus uit tomaten, knoflook, kruiden, azijn en natuurlijk chipotle pepers.
Het woord adobo is afgeleid van het Spaanse woord adobar. Adobar betekent marinade. En dat is inderdaad één van de vele toepassingen van deze heerlijke saus. Meestal bestaat de saus uit tomaten, knoflook, kruiden, azijn en natuurlijk chipotle pepers.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493572
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shelly
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid