Kipfilet met pittige tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/26/2022 - 18:56
Bereidingswijze
Bestrooi de kipfilets met peper en zout naar smaak. Bak de salamireepjes in een droge koekenpan knapperig uit. haal ze uit de pan en laat uitlekken.

Bak de kipfilets in het overgebleven bakvet om en om bruin. Voeg de ui toe en bak mee. Laat de kip 10 minuten bakken. Voeg de tomatenblokjes en de salami toe en stoof nogmaals zachtjes 10 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met de peterselie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gerecht uit een kookboekje van de C1000 uit lang vervlogen tijden,  nl  uit  2005. Leuke gerechten en zonder fratsen, maar helaas ook geregeld recepten, waar een pakje of zakje bij gekocht moet worden. Die recepten sla ik over. Dit gerecht was goed te doen, zonder zakjes en erg lekker. Ik serveerde het voor ons tweetjes met macaroni en in knoflookolie gebakken plakjes courgette. 
Ingrediënten
4 enkele kipfilets( ik sneed ze in blokjes)
50 gram salami in reepjes
Een blik tomatenblokjes ( ik had gekruide tomatenblokjes)
3 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
1 1/2 el gesnipperde bladpeterselie

Hulpmiddelen & keukengerei
pan snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met pasta naar keuze en in knoflookolie gebakken plakjes courgette.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493570
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Kookboek : Lekker eten zonder fratsen C1000 uit 2005
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47