Bereidingswijze
Verhit 1 el zonnebloemolie en fruit de ui, knoflook, peper en gember enkele minuten. Blancheer ondertussen de afgehaalde peultjes 2 minuten en spoel koud. Spoel de taugé heet af en laat uitlekken.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg champignons, peultjes en de 2 soorten paprika toe en roerbak beetgaar. Haal alles uit de pan en voeg een tweede el olie toe. Bak de garnalen licht roze en voeg de stukjes kabeljauw toe en bak even mee. Voeg de groente weer toe. Verkruimel de helft van het bouillonblokje erover en voeg 150 ml warm water toe. Maak alles warm. Maak een maizenapapje en voeg toe, zodat de saus kan binden. Voeg vlak voor serveren de taugé toe en warm mee.
Serveer op de rijst en maak het gerecht op het bord af met 1 el sojasaus of ketjap per persoon.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg champignons, peultjes en de 2 soorten paprika toe en roerbak beetgaar. Haal alles uit de pan en voeg een tweede el olie toe. Bak de garnalen licht roze en voeg de stukjes kabeljauw toe en bak even mee. Voeg de groente weer toe. Verkruimel de helft van het bouillonblokje erover en voeg 150 ml warm water toe. Maak alles warm. Maak een maizenapapje en voeg toe, zodat de saus kan binden. Voeg vlak voor serveren de taugé toe en warm mee.
Serveer op de rijst en maak het gerecht op het bord af met 1 el sojasaus of ketjap per persoon.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht heeft qua smaak iets weg van tjap tjoy. Alleen is het niet gemaakt met kip of varkensvlees, maar heb ik er kabeljauw en gamba's voor in de plaats aan toegevoegd. Heerlijk, snel en slank.
Ingrediënten
200 gram rauwe schoongemaakte gamba's zonder staart en
1 kabeljauwfilet in stukjes
1 ui in kwart ringen
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 klein handje peulen gerist.
100 gram kastanje champignons in plakjes
75 gram taugé
1 kleine rode paprika in reepjes
1 kleine gele paprika in reepjes
peper en zout uit de molen naar maak
1 kippen bouillonblokje met minder zout
1-2 tl maizena
150 ml water
2 el zonnebloem olie
120 gram rijst naar keuze
1 kabeljauwfilet in stukjes
1 ui in kwart ringen
2 teen knoflook gesnipperd
1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes
2 cm verse gember geschild en geraspt
1 klein handje peulen gerist.
100 gram kastanje champignons in plakjes
75 gram taugé
1 kleine rode paprika in reepjes
1 kleine gele paprika in reepjes
peper en zout uit de molen naar maak
1 kippen bouillonblokje met minder zout
1-2 tl maizena
150 ml water
2 el zonnebloem olie
120 gram rijst naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok, en pan voor de rijst, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493569
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht