Bereidingswijze
Verwijder de puntjes van de kousenband en snijd ze als doperwtjes zo fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kousenband, ui en gember gedurende 4 minuten. Verkruimel de groentebouillon boven de pan.
Voeg 100 milliliter water, de gave madame-jeanette en een draai van de pepermolen toe, leg het deksel op de pan en stoof 10 minuten.
Verwijder de madame-jeanette met een lepel.
Snijd de zalm in stukjes en roer door de kousenband.
Serveer meteen.
Voeg 100 milliliter water, de gave madame-jeanette en een draai van de pepermolen toe, leg het deksel op de pan en stoof 10 minuten.
Verwijder de madame-jeanette met een lepel.
Snijd de zalm in stukjes en roer door de kousenband.
Serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebruik duurzame zalm, bij voorkeur die van Fish Tales. Verkrijgbaar bij alle grote supermarkten
Ingrediƫnten
250 gram kousenband, neem sperziebonen als alternatief
2 el lekkere olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl verse gember, fijngesneden
kwart groentebouillonblokje
100 gram gerookte zalm
1 madame -jeanette peper
draai van de pepermolen
2 el lekkere olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl verse gember, fijngesneden
kwart groentebouillonblokje
100 gram gerookte zalm
1 madame -jeanette peper
draai van de pepermolen
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan of wok
Leuke tips
Lekker met gekookte rijst, zuur en sambal
Hoeveelheid kousenband een beetje aangepast. (oorspronkelijke hoeveelheid was 400 gram)
Hoeveelheid kousenband een beetje aangepast. (oorspronkelijke hoeveelheid was 400 gram)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493568
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
Dagblad Trouw
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht