Bereidingswijze
Saus:
meng de ingrediënten en zet 10 min opzij.
Noedels:
-Overgiet met kokend water en laat ze weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, zet opzij.
Gehaktballen :
-Meng alle ingrediënten behalve de olie tot
-Vorm met je handen 6 mini hamburgers.
-Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg pasteitjes toe en bakk 2 1/2 minuut of tot ze goudbruin zijn. Draai om, bak 2 minuten en verwijder dan.
Serveren :
-Doe de noedels in de kom. Garneer met een handvol taugé, wig in sla, wortel en radijs.
-Leg de gehaktballetjes erop, bestrooi met koriander en munt.
-Lepel er een royale hoeveelheid saus over (het hoort als soepbouillon te zijn), eet en wees gelukkig!
meng de ingrediënten en zet 10 min opzij.
Noedels:
-Overgiet met kokend water en laat ze weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, zet opzij.
Gehaktballen :
-Meng alle ingrediënten behalve de olie tot
-Vorm met je handen 6 mini hamburgers.
-Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg pasteitjes toe en bakk 2 1/2 minuut of tot ze goudbruin zijn. Draai om, bak 2 minuten en verwijder dan.
Serveren :
-Doe de noedels in de kom. Garneer met een handvol taugé, wig in sla, wortel en radijs.
-Leg de gehaktballetjes erop, bestrooi met koriander en munt.
-Lepel er een royale hoeveelheid saus over (het hoort als soepbouillon te zijn), eet en wees gelukkig!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze beroemde gekarameliseerde varkensgehaktballetjes uit Hanoi, zijn traditioneel Vietnamees eten, thuis gemaakt! Dit is een eenvoudig Vietnamees recept dat vol van smaak is en dat iedereen kan maken. Het is niet nodig om obscure ingrediënten te zoeken in een Aziatische winkel!
Serveer het over vermicelli noedels met Vietnamese Nuoc Cham Sauce en je verse groenten naar keuze.
Serveer het over vermicelli noedels met Vietnamese Nuoc Cham Sauce en je verse groenten naar keuze.
Ingrediënten
GEHAKTBALLEN:
250 g varkensgehakt
1 el vissaus
2 tl witte suiker
60 g fijngehakte groene uien / lente-uitjes
1 teentje knoflook, gehakt
Snufje witte peper en zout
2 tl citroengraspasta of vers fijngehakt
1 1/2 el olie, om te bakken
NUOC CHAM (VIETNAMESE DRESSING / SAUS :
3 el witte suiker
3 el vissaus
2 el rijstwijnazijn
2 el limoensap
85 ml water
1 chilipepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
SERVEREN met :
100 g vermicelli noedels, gedroogd
Grote hand taugé
nkele blaadjes sla, gevouwen of versnipperd
Julienne gesneden wortel en witte radijs (daikon)
Handvol koriander/koriandertakjes, munt
Gesneden rode peper, partjes limoen (optioneel)
250 g varkensgehakt
1 el vissaus
2 tl witte suiker
60 g fijngehakte groene uien / lente-uitjes
1 teentje knoflook, gehakt
Snufje witte peper en zout
2 tl citroengraspasta of vers fijngehakt
1 1/2 el olie, om te bakken
NUOC CHAM (VIETNAMESE DRESSING / SAUS :
3 el witte suiker
3 el vissaus
2 el rijstwijnazijn
2 el limoensap
85 ml water
1 chilipepertje, zonder zaadjes en fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
SERVEREN met :
100 g vermicelli noedels, gedroogd
Grote hand taugé
nkele blaadjes sla, gevouwen of versnipperd
Julienne gesneden wortel en witte radijs (daikon)
Handvol koriander/koriandertakjes, munt
Gesneden rode peper, partjes limoen (optioneel)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493567
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Nagi ( recipetin eats )
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht