Bereidingswijze
"Kook" rauwe broccoli:
-Gooi broccoli in rode wijnazijn, zout en peper. Zet 10 minuten apart - het zal de broccoli lichtjes inmaken
Knoflook, kruiden en olie mix:
-Verhit olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook, komijnzaad en rode pepervlokken toe. Bak, roer, tot knoflook licht goudbruin is. Roer de sesamolie erdoor.
- Giet het oliemengsel onmiddellijk over de broccoli. Hussel heel goed met een rubberen spatel om alle olie van de zijkant van de kom te schrapen.
Marineren:
-Laat minstens 1 uur op het aanrecht staan om te marineren, of zet tot 48 uur in de koelkast (het wordt beter met de tijd).
-Serveer op kamertemperatuur, niet koud, voor de beste smaak!
-Gooi broccoli in rode wijnazijn, zout en peper. Zet 10 minuten apart - het zal de broccoli lichtjes inmaken
Knoflook, kruiden en olie mix:
-Verhit olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook, komijnzaad en rode pepervlokken toe. Bak, roer, tot knoflook licht goudbruin is. Roer de sesamolie erdoor.
- Giet het oliemengsel onmiddellijk over de broccoli. Hussel heel goed met een rubberen spatel om alle olie van de zijkant van de kom te schrapen.
Marineren:
-Laat minstens 1 uur op het aanrecht staan om te marineren, of zet tot 48 uur in de koelkast (het wordt beter met de tijd).
-Serveer op kamertemperatuur, niet koud, voor de beste smaak!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een razend populaire rauwe broccolisalade van Melissa Clark van de New York Times. De rode wijnazijn "kookt" de broccoli licht, dus het is niet zo hard als gewone rauwe broccoli, daarna wordt het gemarineerd in een intens gearomatiseerde olijfolie met komijn, knoflook en sesam. Het is onverwacht goed, het is uniek en ik blijf het maken, dus ik wilde het recept delen. Wel minstens één uur laten marineren alvorens 'aan te vallen'
Ingrediënten
500g broccoliroosjes, grote roosjes gehalveerd of in drieën gesneden (3 middelgrote of 2 grote broccolikoppen, 1kg in totaal)
1el rode wijnazijn
3/4 tl zout
1/4 tl zwarte peper
85 ml extra vierge olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt met een mes (geen crusher)
2 tl komijnzaad (heel, geen poeder)
2 tl sesamolie, geroosterd
1/4 tl rode pepervlokken / chilipepers (optioneel)
1el rode wijnazijn
3/4 tl zout
1/4 tl zwarte peper
85 ml extra vierge olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt met een mes (geen crusher)
2 tl komijnzaad (heel, geen poeder)
2 tl sesamolie, geroosterd
1/4 tl rode pepervlokken / chilipepers (optioneel)
Leuke tips
Recept Opmerkingen:
1. Sesamolie - Geroosterde sesamolie is bruin en heeft meer smaak dan niet-geroosterde (die geel is). De
2. Bewaren – 3 dagen in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.
1. Sesamolie - Geroosterde sesamolie is bruin en heeft meer smaak dan niet-geroosterde (die geel is). De
2. Bewaren – 3 dagen in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1493566
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
NY Times - chef = Melissa Clark
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch