Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 220°C
-Bestrooi de kip met zout en peper.
-Smelt de boter in een ovenschaal die groot genoeg is om de kip in één laag te houden en voeg de olijfolie toe.
-Voeg de kip toe en draai ze in het botermengsel tot ze goed bedekt zijn. Leg de kip met het vel naar beneden in de oven. Bak gedurende 25 minuten.
-Meng ondertussen de mosterd-ahornsiroop en kippenbouillon in een kleine kom met een garde. Meng in een andere kleine kom de sjalotten, knoflook en broodkruimels, plus 2 eetlepels peterselie. Opzij zetten.
-Maak de kip los van de pan met een vork of spatel. Bestrijk de kip vervolgens met een deegborstel aan beide kanten met het mosterdmengsel. Leg de kip met de huid naar boven, zet ze terug in de oven en bak nog 15 minuten.
-Bestrooi de kip gelijkmatig met het sjalottenmengsel. Zet het vuur lager tot 200°C en bak 10 minuten langer of tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi met de resterende peterselie.Serveer direct.
-Bestrooi de kip met zout en peper.
-Smelt de boter in een ovenschaal die groot genoeg is om de kip in één laag te houden en voeg de olijfolie toe.
-Voeg de kip toe en draai ze in het botermengsel tot ze goed bedekt zijn. Leg de kip met het vel naar beneden in de oven. Bak gedurende 25 minuten.
-Meng ondertussen de mosterd-ahornsiroop en kippenbouillon in een kleine kom met een garde. Meng in een andere kleine kom de sjalotten, knoflook en broodkruimels, plus 2 eetlepels peterselie. Opzij zetten.
-Maak de kip los van de pan met een vork of spatel. Bestrijk de kip vervolgens met een deegborstel aan beide kanten met het mosterdmengsel. Leg de kip met de huid naar boven, zet ze terug in de oven en bak nog 15 minuten.
-Bestrooi de kip gelijkmatig met het sjalottenmengsel. Zet het vuur lager tot 200°C en bak 10 minuten langer of tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi met de resterende peterselie.Serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker kipgerecht uit New York
Ingrediënten
4 kippendijenmet vel en bot
Zout en versgemalen peper naar smaak
1 el ongezouten boter
2 el olijfolie
2 el Dijon-mosterd
1 el ahornsiroop -OF- pannenkoekensiroop
4 el verse of ingeblikte kippenbouillon
2 el fijngesneden sjalotten
2 grote teentjes knoflook fijngehakt
4 el Panko paneermeel
4 el fijngehakte peterselie
Zout en versgemalen peper naar smaak
1 el ongezouten boter
2 el olijfolie
2 el Dijon-mosterd
1 el ahornsiroop -OF- pannenkoekensiroop
4 el verse of ingeblikte kippenbouillon
2 el fijngesneden sjalotten
2 grote teentjes knoflook fijngehakt
4 el Panko paneermeel
4 el fijngehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenborstel
Leuke tips
Opmerkingen:
De tijden in het recept zijn gebaseerd op middelgrote tot grotere kippendijen (met bot)
De tijden in het recept zijn gebaseerd op middelgrote tot grotere kippendijen (met bot)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493565
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
New York Times - chef = Judith Hannemann
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht