Bereidingswijze
Geroosterde Pompoen :
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Gooi in een grote kom de in blokjes gesneden pompoen met olijfolie, zout en peper.
-Spreid de pompoen uit op een met bakpapier beklede bakplaat in één laag, zonder overbevolking.
-Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Haal uit de oven.
De Worst:
-Verhit in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
-Voeg verkruimelde worst toe en bak ongeveer 10 minuten, regelmatig roerend, tot de worst gaar is. Haal van het vuur en zet opzij. Tip: Kook de worst terwijl de pompoen wordt geroosterd.
de romige saus maken :
-Verhit in een aparte, grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie samen met gehakte knoflook en spinazie op middelhoog vuur. Bak, af en toe roerend, ongeveer 5 of 7 minuten tot de spinazie begint te slinken.
-Voeg de zware room toe. Breng kort aan de kook en laat dan onmiddellijk sudderen (kokend maar niet te heftig). -Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf de saus met de Parmezaanse kaas op laag tot middelhoog koken roeren (sudderen) tot de kaas smelt. Haal van het vuur.
-Breng op smaak met zout, ongeveer ¼ theelepel zout. Zout is misschien niet nodig als de worst erg zout is.
- Kook de pasta al dente in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat betekent meestal dat je pasta ongeveer 7 tot 11 minuten in kokend water kookt.
-Voeg uitgelekte gekookte pasta en gekookte worst toe aan een grote koekenpan met de romige spinaziesaus.
-Roeren en eventueel bijkruiden met peper en zout.
-Garneer de pasta met geroosterde pompoen. (Roer de pompoen erdoor of laat hem erop).
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Gooi in een grote kom de in blokjes gesneden pompoen met olijfolie, zout en peper.
-Spreid de pompoen uit op een met bakpapier beklede bakplaat in één laag, zonder overbevolking.
-Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Haal uit de oven.
De Worst:
-Verhit in een middelgrote koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
-Voeg verkruimelde worst toe en bak ongeveer 10 minuten, regelmatig roerend, tot de worst gaar is. Haal van het vuur en zet opzij. Tip: Kook de worst terwijl de pompoen wordt geroosterd.
de romige saus maken :
-Verhit in een aparte, grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie samen met gehakte knoflook en spinazie op middelhoog vuur. Bak, af en toe roerend, ongeveer 5 of 7 minuten tot de spinazie begint te slinken.
-Voeg de zware room toe. Breng kort aan de kook en laat dan onmiddellijk sudderen (kokend maar niet te heftig). -Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf de saus met de Parmezaanse kaas op laag tot middelhoog koken roeren (sudderen) tot de kaas smelt. Haal van het vuur.
-Breng op smaak met zout, ongeveer ¼ theelepel zout. Zout is misschien niet nodig als de worst erg zout is.
- Kook de pasta al dente in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat betekent meestal dat je pasta ongeveer 7 tot 11 minuten in kokend water kookt.
-Voeg uitgelekte gekookte pasta en gekookte worst toe aan een grote koekenpan met de romige spinaziesaus.
-Roeren en eventueel bijkruiden met peper en zout.
-Garneer de pasta met geroosterde pompoen. (Roer de pompoen erdoor of laat hem erop).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit eenvoudige en smaakvolle recept zit boordevol groenten (geroosterde pompoen en spinazie) en wordt je favoriete doordeweekse herfst- en winterdiner voor het hele gezin!
Ingrediënten
voor de geroosterde Pompoen :
-280 g butternutpompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes
-1 eetlepel olijfolie
-zout en peper
Worst :
-1 eetlepel olijfolie
-225 g worst, verkruimeld, zonder darmen
voor de romige Pastasaus :
-1 eetlepel olijfolie
-4 teentjes knoflook fijngehakt
-170 g spinazie
-220 g slagroom
-30 g Parmezaanse kaas versnipperd
0,25 theelepel zout
voor de pasta :
-225 g farfalle (vlinderdaspasta)
-280 g butternutpompoen, geschild, zonder zaadjes en in blokjes
-1 eetlepel olijfolie
-zout en peper
Worst :
-1 eetlepel olijfolie
-225 g worst, verkruimeld, zonder darmen
voor de romige Pastasaus :
-1 eetlepel olijfolie
-4 teentjes knoflook fijngehakt
-170 g spinazie
-220 g slagroom
-30 g Parmezaanse kaas versnipperd
0,25 theelepel zout
voor de pasta :
-225 g farfalle (vlinderdaspasta)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493564
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Julia
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht