Bereidingswijze
Kruid het rundvlees:
-doe 50 g bloem in een middelgrote kom.
-Dep het stoofvlees met keukenpapier zo droog mogelijk en kruid vervolgens royaal met zout en gemalen zwarte peper. Haal het gekruide stoofvlees door de bloem, bedek het vlees goed en schud de overtollige bloem eraf. Opzij zetten.
Bruin het rundvlees:
-Voeg de olijfolie toe aan een grote pan met zware bodem op middelhoog vuur . Zodra de olie heet en glinsterend is, voeg je het vlees toe en schud je overtollige bloem eraf voordat je het in de pan doet. Bak 2-3 minuten per kant bruin, werk zo nodig in porties om te voorkomen dat de pot overvol raakt.
- zodra het rundvlees bruin is, voeg je de resterende ingrediënten toe aan de pot: selderij, wortelen, uien, aardappelen, tomatenpuree, tomatensaus, sojasaus, Worcestershire en 75 cl van de runderbouillon. Roer goed
-Verhoog het vuur tot hoog om het mengsel aan de kook te brengen. Zet op laag om zachtjes te laten sudderen.
-Dek af en laat 2-3 uur sudderen, af en toe roeren, tot het vlees zacht uit elkaar valt. Voeg de resterende runderbouillon en 50 g bloem toe aan een kom of pot, krachtig kloppend of schuddend om te combineren tot een brij ontstaat.
-Schenk al roerend bij de runderstoofpot. De stoofpot moet bijna onmiddellijk indikken. Laat 1-2 minuten langer sudderen om van de bloem te koken.
Serveer de Hawaiiaanse runderstoofpot in eilandstijl, over een bedje van rijst.
-doe 50 g bloem in een middelgrote kom.
-Dep het stoofvlees met keukenpapier zo droog mogelijk en kruid vervolgens royaal met zout en gemalen zwarte peper. Haal het gekruide stoofvlees door de bloem, bedek het vlees goed en schud de overtollige bloem eraf. Opzij zetten.
Bruin het rundvlees:
-Voeg de olijfolie toe aan een grote pan met zware bodem op middelhoog vuur . Zodra de olie heet en glinsterend is, voeg je het vlees toe en schud je overtollige bloem eraf voordat je het in de pan doet. Bak 2-3 minuten per kant bruin, werk zo nodig in porties om te voorkomen dat de pot overvol raakt.
- zodra het rundvlees bruin is, voeg je de resterende ingrediënten toe aan de pot: selderij, wortelen, uien, aardappelen, tomatenpuree, tomatensaus, sojasaus, Worcestershire en 75 cl van de runderbouillon. Roer goed
-Verhoog het vuur tot hoog om het mengsel aan de kook te brengen. Zet op laag om zachtjes te laten sudderen.
-Dek af en laat 2-3 uur sudderen, af en toe roeren, tot het vlees zacht uit elkaar valt. Voeg de resterende runderbouillon en 50 g bloem toe aan een kom of pot, krachtig kloppend of schuddend om te combineren tot een brij ontstaat.
-Schenk al roerend bij de runderstoofpot. De stoofpot moet bijna onmiddellijk indikken. Laat 1-2 minuten langer sudderen om van de bloem te koken.
Serveer de Hawaiiaanse runderstoofpot in eilandstijl, over een bedje van rijst.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De beroemde Hawaiiaanse rundvleesstoofpot van de Hawaiiaanse opa is een lekker recept. Een pittige en rijke tomatenjus suddert met uien, wortelen, aardappelen en rundvlees tot ze perfect uit elkaar vallen. Serveer het over plakkerige rijst voor een echte smaak van de eilanden. Rundvleesstoofpot in Hawaiiaanse stijl is een totaal comfort food!
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
100 g bloem
1 kg rundsstoofvlees, in blokjes
2 theelepels zout
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
4 middelgrote wortelen, naar wens geschild en in stukken van 2 cm gesneden
3 middelgrote gele uien, gepeld en in stukjes gesneden
3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomatensaus
12 cl sojasaus
10 cl Worcestershire-saus
1 liter runderbouillon
voor serveren, naar wens: rijst
100 g bloem
1 kg rundsstoofvlees, in blokjes
2 theelepels zout
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
4 middelgrote wortelen, naar wens geschild en in stukken van 2 cm gesneden
3 middelgrote gele uien, gepeld en in stukjes gesneden
3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik tomatensaus
12 cl sojasaus
10 cl Worcestershire-saus
1 liter runderbouillon
voor serveren, naar wens: rijst
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493563
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Jess Larson
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht