Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden en doe in een kom.
Voeg het zout, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, paprikapoeder en olijfolie toe.
Meng goed.
Bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur in 6-7 minuten gaar.
Haal de kip eruit en leg apart.
Kook de chilisaus, honing, ketjap manis en sambal in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
Meng goed.
Wanneer het pruttelt, voeg je de kipfilet toe.
Kook de kip 1-2 minuten mee of tot de saus er goed omheen zit.
Was de rijst en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kip in reepjes.
Doe de rijst in het midden van een bord.
Verdeel daaromheen de mango, edamame, wortel, komkommer, rode ui en avocado.
Leg de kip in het midden.
Garneer met sririache mayo en sesamzaad.
Voeg het zout, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, paprikapoeder en olijfolie toe.
Meng goed.
Bak de kipfilet in een koekenpan op middelhoog vuur in 6-7 minuten gaar.
Haal de kip eruit en leg apart.
Kook de chilisaus, honing, ketjap manis en sambal in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur.
Meng goed.
Wanneer het pruttelt, voeg je de kipfilet toe.
Kook de kip 1-2 minuten mee of tot de saus er goed omheen zit.
Was de rijst en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kip in reepjes.
Doe de rijst in het midden van een bord.
Verdeel daaromheen de mango, edamame, wortel, komkommer, rode ui en avocado.
Leg de kip in het midden.
Garneer met sririache mayo en sesamzaad.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke poke bowl met sticky kip.
Makkelijk gezond, heerlijk bij warm weer.
En goed te kombineren met allerlei verschillende groenten.
Makkelijk gezond, heerlijk bij warm weer.
En goed te kombineren met allerlei verschillende groenten.
Ingrediƫnten
250 gram kipfilet
2 gram zout
3 gram knoflookpoeder
3 gram uien poeder
1.5 gram zwarte peper
2 gram paprika poeder
15 ml olijfolie
50 gram chilisaus
10 gram honing
30 gram ketjap manis
15 gram sambal
250 gram sushi rijst zie verder bereiding pak
150 gram edamame
45 gram rode ui
150 gram mango
200 gram komkommer
100 gram wortel
120 gram avocado
2 kneepjes sriracha mayonaise
2 eetlepels sesamzaad geroosterd of zwart
2 gram zout
3 gram knoflookpoeder
3 gram uien poeder
1.5 gram zwarte peper
2 gram paprika poeder
15 ml olijfolie
50 gram chilisaus
10 gram honing
30 gram ketjap manis
15 gram sambal
250 gram sushi rijst zie verder bereiding pak
150 gram edamame
45 gram rode ui
150 gram mango
200 gram komkommer
100 gram wortel
120 gram avocado
2 kneepjes sriracha mayonaise
2 eetlepels sesamzaad geroosterd of zwart
Leuke tips
Ik heb geen mango en edamame gebruikt, wel dun gesneden paprika.
Gebruik je eigen favoriete groente.
Gebruik je eigen favoriete groente.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493559
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Kookmutsjes
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht