Bereidingswijze
Bereid de kalkoen voor:
-Roer boter, tijm, knoflook, rozemarijn, salie, citroenschil, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper in een middelgrote kom tot ze goed zijn opgenomen. Wrijf het botermengsel onder de kalkoenhuid.
-Bestrooi de buitenkant van de kalkoen met het resterende 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper.
-Giet kippenbouillon in de bodem van een slowcooker van 6 liter; voeg kalkoen toe, met de huid naar boven. Dek af en kook op LAAG tot een thermometer die in het dikste gedeelte is gestoken, 4 1/2 tot 5 uur , 74°C registreert.
-Haal kalkoen uit de slowcooker; verwijder de huid van kalkoen en gooi weg. Hak de kalkoen fijn en zet opzij, afgedekt.
Bereid de braadpan voor:
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Bak de bacon in een grote koekenpan op medium tot ze knapperig zijn, ongeveer 12 minuten; spek verwijderen. -Hou wat spekvet opzij . Gooi de in blokjes gesneden witte sneetjes brood, gesmolten boter, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven tot ze geroosterd zijn, ongeveer 16 minuten.
-Klop de eieren, 48 cl melk, 1 1/2 theelepels zout, 1/2 theelepel zwarte peper en droge mosterd samen in een grote kom.
-Roer 50 g . Parmezaanse kaas, 280 g gehakte gekookte kalkoen (bewaar de resterende kalkoen voor een ander gebruik), gebakken bacon, 3 eetlepels spekdruppels en broodblokjes. Giet het mengsel in een licht ingevette ovenschaal.
-Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en zet, indien nodig, ongeveer 45 minuten, afscherming met folie gedurende de laatste 10 minuten om overmatige bruining te voorkomen.
-Klop ongezouten boter en bloem in een kleine steelpan op medium tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut.
-Klop geleidelijk de resterende 24 cl volle melk erdoor; kook tot het ingedikt is en het mengsel net begint te borrelen, ongeveer 4 minuten. Haal van het vuur; klop de resterende Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/4 theelepel zout.
-Lepel de saus over de ovenschotel.
-Top met in blokjes gesneden tomaten, gehakte peterselie en de resterende bacon
-Roer boter, tijm, knoflook, rozemarijn, salie, citroenschil, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper in een middelgrote kom tot ze goed zijn opgenomen. Wrijf het botermengsel onder de kalkoenhuid.
-Bestrooi de buitenkant van de kalkoen met het resterende 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper.
-Giet kippenbouillon in de bodem van een slowcooker van 6 liter; voeg kalkoen toe, met de huid naar boven. Dek af en kook op LAAG tot een thermometer die in het dikste gedeelte is gestoken, 4 1/2 tot 5 uur , 74°C registreert.
-Haal kalkoen uit de slowcooker; verwijder de huid van kalkoen en gooi weg. Hak de kalkoen fijn en zet opzij, afgedekt.
Bereid de braadpan voor:
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Bak de bacon in een grote koekenpan op medium tot ze knapperig zijn, ongeveer 12 minuten; spek verwijderen. -Hou wat spekvet opzij . Gooi de in blokjes gesneden witte sneetjes brood, gesmolten boter, 1 theelepel zout en 1/2 theelepel zwarte peper op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven tot ze geroosterd zijn, ongeveer 16 minuten.
-Klop de eieren, 48 cl melk, 1 1/2 theelepels zout, 1/2 theelepel zwarte peper en droge mosterd samen in een grote kom.
-Roer 50 g . Parmezaanse kaas, 280 g gehakte gekookte kalkoen (bewaar de resterende kalkoen voor een ander gebruik), gebakken bacon, 3 eetlepels spekdruppels en broodblokjes. Giet het mengsel in een licht ingevette ovenschaal.
-Bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en zet, indien nodig, ongeveer 45 minuten, afscherming met folie gedurende de laatste 10 minuten om overmatige bruining te voorkomen.
-Klop ongezouten boter en bloem in een kleine steelpan op medium tot een gladde massa, ongeveer 1 minuut.
-Klop geleidelijk de resterende 24 cl volle melk erdoor; kook tot het ingedikt is en het mengsel net begint te borrelen, ongeveer 4 minuten. Haal van het vuur; klop de resterende Parmezaanse kaas, 1/2 theelepel zwarte peper en 1/4 theelepel zout.
-Lepel de saus over de ovenschotel.
-Top met in blokjes gesneden tomaten, gehakte peterselie en de resterende bacon
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hebben de klassieke Kentucky Hot Brown sandwich uit Louisville omgetoverd tot een smakelijke ovenschotel. De romige, knapperige mix van verse tomaten, Parmezaanse kaas, geroosterd brood en knapperige bacon maken dit gerecht hoog op onze lijst van comfort food favorieten. De kalkoen voor dit recept begint in een slowcooker, zodat het rijke smaken kan ontwikkelen.
Ingrediënten
de kalkoen :
100 g zachte ongezouten boter
1 eetlepel gehakte verse tijm
2 theelepels fijngehakte knoflook (van 2 teentjes knoflook)
2 theelepels gehakte verse rozemarijn
2 theelepels gehakte verse salie
1 theelepel citroenschil (van 1 citroen)
1 eetlepel zout
1 1/2 theelepels zwarte peper
1 hele kalkoenborst met bot en huid ( circa 3 kg)
12 cl kippenbouillon
de Braadpan :
320 g gehakte bacon
450 g in blokjes gesneden dik gesneden sneetjes wit brood ( toastbrood)
12 cl gesmolten ongezouten boter
2 3/4 theelepels zout
1 1/2 theelepels zwarte peper
6 grote eieren
70 cl volle melk
1/2 theelepel droge mosterd
180 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
200 g in blokjes gesneden verse tomaten
2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
100 g zachte ongezouten boter
1 eetlepel gehakte verse tijm
2 theelepels fijngehakte knoflook (van 2 teentjes knoflook)
2 theelepels gehakte verse rozemarijn
2 theelepels gehakte verse salie
1 theelepel citroenschil (van 1 citroen)
1 eetlepel zout
1 1/2 theelepels zwarte peper
1 hele kalkoenborst met bot en huid ( circa 3 kg)
12 cl kippenbouillon
de Braadpan :
320 g gehakte bacon
450 g in blokjes gesneden dik gesneden sneetjes wit brood ( toastbrood)
12 cl gesmolten ongezouten boter
2 3/4 theelepels zout
1 1/2 theelepels zwarte peper
6 grote eieren
70 cl volle melk
1/2 theelepel droge mosterd
180 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld
2 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
200 g in blokjes gesneden verse tomaten
2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
slowcooker of zware pan met deksel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493554
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Southern living pinterest - chef = Paige Grandjean
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid