Bereidingswijze
1. Kruid de zalmfilets aan alle kanten goed met peper en zout.
2. Verhit boter in een grote gietijzeren koekenpan. Voeg de stukjes zalm toe aan de pan, met de huidkant eerst, en bak 2-4 minuten aan elke kant – afhankelijk van de dikte. Gebruik voor het beste resultaat een visdraaier om zalm om te draaien. Haal uit de pan en zet apart.
3. Smelt in dezelfde koekenpan de resterende 2 eetlepels boter. Voeg citroensap, hete saus, gehakte knoflook, de helft van de peterselie en rode pepervlokken toe (als je wilt).
4. Voeg de courgettenoedels toe en kook gedurende 3 of 4 minuten, onder regelmatig roeren om de botersaus te bedekken, tot de courgettenoedels gaar maar nog knapperig zijn en het sap een beetje is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper en garneer met meer peterselie. Duw de courgettenoedels aan de kant en doe de zalmfilets terug in de pan. Verwarm voor een paar minuten. Serveer onmiddellijk citroen-knoflookboter Zalm gegarneerd met gehakte lente-uitjes en een schijfje citroen ernaast. Genieten van!
2. Verhit boter in een grote gietijzeren koekenpan. Voeg de stukjes zalm toe aan de pan, met de huidkant eerst, en bak 2-4 minuten aan elke kant – afhankelijk van de dikte. Gebruik voor het beste resultaat een visdraaier om zalm om te draaien. Haal uit de pan en zet apart.
3. Smelt in dezelfde koekenpan de resterende 2 eetlepels boter. Voeg citroensap, hete saus, gehakte knoflook, de helft van de peterselie en rode pepervlokken toe (als je wilt).
4. Voeg de courgettenoedels toe en kook gedurende 3 of 4 minuten, onder regelmatig roeren om de botersaus te bedekken, tot de courgettenoedels gaar maar nog knapperig zijn en het sap een beetje is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper en garneer met meer peterselie. Duw de courgettenoedels aan de kant en doe de zalmfilets terug in de pan. Verwarm voor een paar minuten. Serveer onmiddellijk citroen-knoflookboter Zalm gegarneerd met gehakte lente-uitjes en een schijfje citroen ernaast. Genieten van!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Licht, koolhydraatarm en klaar in 15 minuten dit feestelijk gerecht
Ingrediënten
1 zalmfilet, in 3 of 4 stukken gesneden
4 courgettes in spiralen
3 eetlepels boter
3 – 4 teentjes knoflook, fijngehakt
verse gehakte peterselie, verdeeld
Sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel rode gemalen chili pepervlokken, optioneel
1 eetlepel hete saus naar keuze (wij gebruikten Sriracha)
Verse gehakte lente-uitjes, voor garnering
4 courgettes in spiralen
3 eetlepels boter
3 – 4 teentjes knoflook, fijngehakt
verse gehakte peterselie, verdeeld
Sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel rode gemalen chili pepervlokken, optioneel
1 eetlepel hete saus naar keuze (wij gebruikten Sriracha)
Verse gehakte lente-uitjes, voor garnering
Leuke tips
Opmerking: Courgette heeft de neiging om wat water af te geven tijdens het koken, dus je kunt het na het spiraliseren met zout bestrooien en een paar minuten laten staan om overtollig water af te voeren. Spoel goed af om zout te verwijderen en laat goed uitlekken in een vergiet en dep droog voor het koken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493553
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest -chef = CHRISTINA CHERRIER-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid