Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 190ºC. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie of bakpapier en zet opzij. Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
2. Meng in een kleine mengkom paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper. Wrijf deze kruidenmix over de varkenshaasjes.
3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en schroei de varkenshaasjes aan alle kanten bruin; ongeveer 3 tot 5 minuten per kant. Breng de varkenshaasjes over naar de voorbereide ovenschaal.
4. Meng de knoflook, honing, sojasaus, mosterd, Sriracha en olie in een kom en borstel dit mengsel over de varkenshaasjes. Bewaar wat van het mengsel om te serveren. Rooster de varkenshaasjes 15 minuten en haal ze dan uit de oven.
5. Leg een stuk folie over de varkenshaas zodat de bovenkant niet aanbrandt, maar de binnenkant door blijft garen. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten, of totdat de interne temperatuur van de varkenslende (62ºC) bereikt. Gebruik een Keuken Thermometer om te controleren op gaarheid.
6. Haal de ovenschaal uit de oven en dek het vlees losjes af met folie; 10 minuten laten rusten. Snijd de geroosterde varkenshaasjes in plakjes en serveer, gegarneerd met rozemarijn, sinaasappelschijfjes en het achtergehouden glazuur ernaast.
2. Meng in een kleine mengkom paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper. Wrijf deze kruidenmix over de varkenshaasjes.
3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en schroei de varkenshaasjes aan alle kanten bruin; ongeveer 3 tot 5 minuten per kant. Breng de varkenshaasjes over naar de voorbereide ovenschaal.
4. Meng de knoflook, honing, sojasaus, mosterd, Sriracha en olie in een kom en borstel dit mengsel over de varkenshaasjes. Bewaar wat van het mengsel om te serveren. Rooster de varkenshaasjes 15 minuten en haal ze dan uit de oven.
5. Leg een stuk folie over de varkenshaas zodat de bovenkant niet aanbrandt, maar de binnenkant door blijft garen. Zet terug in de oven en bak nog 15 minuten, of totdat de interne temperatuur van de varkenslende (62ºC) bereikt. Gebruik een Keuken Thermometer om te controleren op gaarheid.
6. Haal de ovenschaal uit de oven en dek het vlees losjes af met folie; 10 minuten laten rusten. Snijd de geroosterde varkenshaasjes in plakjes en serveer, gegarneerd met rozemarijn, sinaasappelschijfjes en het achtergehouden glazuur ernaast.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze geroosterde varkenshaas is rijk aan vakantiesmaak - ongelooflijk mals, sappig en heerlijk. Het beste recept voor gebakken varkenshaas ooit!
Ingrediënten
2 varkenshaasjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en versgemalen peper naar smaak
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 cl honing (laat weg als keto)
1 eetlepel Sriracha (of een andere hete saus die je lekker vindt)
3 eetlepels sojasaus (of coconut amino voor paleo)
1 eetlepel dijonmosterd
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en versgemalen peper naar smaak
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 cl honing (laat weg als keto)
1 eetlepel Sriracha (of een andere hete saus die je lekker vindt)
3 eetlepels sojasaus (of coconut amino voor paleo)
1 eetlepel dijonmosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
aluminiumfolie of bakpapier
keukenthermometer
keukenthermometer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493552
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid