Bereidingswijze
1. Om de Knoflook Kruidenboter Steak in Oven te maken: Haal de biefstuk minstens 1 – 2 uur voor het bakken uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen. Overal droogdeppen met keukenpapier.
2. Verwarm uw oven voor op de grillmodus (260ºC). Kruid de biefstuk aan beide kanten royaal met zout, peper, verkruimeld bouillonblokje (optioneel).
3. Leg de geplette knoflook- en uischijfjes in de bakvorm en leg de biefstuk erop. De uien dienen als braadrek. Rooster de biefstuk 5 – 7 minuten op het bovenste rooster, afhankelijk van de dikte, keer dan terug aan de andere kant en rooster nog 5 minuten.
4. Verlaag de oventemperatuur tot 200ºC en bak de steak 10 – 12 minuten verder. Gebruik een thermometer die direct kan worden afgelezen om de interne temperatuur van de biefstuk te meten: 51 C voor medium-rare, 57 C voor medium.
5. Haal de biefstuk uit de oven, winkel in folie en laat het vlees 10 minuten rusten.
Meng ondertussen sojasaus, gesmolten boter (of olijfolie), hete saus, knoflook, peterselie, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout en rode chilipepervlokken.
6. Snijd het vlees in plakjes met een scherp mes, begin met het verwijderen van het bot en sprenkel de kruidensaus erover voor het opdienen.
Serveer de Knoflook Kruidenboter Steak direct.
2. Verwarm uw oven voor op de grillmodus (260ºC). Kruid de biefstuk aan beide kanten royaal met zout, peper, verkruimeld bouillonblokje (optioneel).
3. Leg de geplette knoflook- en uischijfjes in de bakvorm en leg de biefstuk erop. De uien dienen als braadrek. Rooster de biefstuk 5 – 7 minuten op het bovenste rooster, afhankelijk van de dikte, keer dan terug aan de andere kant en rooster nog 5 minuten.
4. Verlaag de oventemperatuur tot 200ºC en bak de steak 10 – 12 minuten verder. Gebruik een thermometer die direct kan worden afgelezen om de interne temperatuur van de biefstuk te meten: 51 C voor medium-rare, 57 C voor medium.
5. Haal de biefstuk uit de oven, winkel in folie en laat het vlees 10 minuten rusten.
Meng ondertussen sojasaus, gesmolten boter (of olijfolie), hete saus, knoflook, peterselie, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout en rode chilipepervlokken.
6. Snijd het vlees in plakjes met een scherp mes, begin met het verwijderen van het bot en sprenkel de kruidensaus erover voor het opdienen.
Serveer de Knoflook Kruidenboter Steak direct.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze geroosterde steaks, smelten in je mond ; makkelijk te bereiden en een tip voor de eidejaarsfeesten !
Ingrediënten
1 grote en dikke rib-eye steak (1500g), we gebruikten een tomahawk rib-eye steak voor dit recept)
2 uien, horizontaal gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet, met schil
2 theelepels vers gekraakte zwarte peper, verdeeld
1 1/2 theelepel zout, verdeeld
1 verkruimeld runderbouillonblokjel
8 cl sojasaus
100 g gesmolten boter
1 eetlepel hete saus naar keuze (wij gebruikten Sriracha)
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel Italiaanse platte peterselie, gehakt
1 eetlepel krulpeterselie, gehakt
1/2 theelepel rode chilipepervlokken, optioneel
2 uien, horizontaal gehalveerd
4 teentjes knoflook, geplet, met schil
2 theelepels vers gekraakte zwarte peper, verdeeld
1 1/2 theelepel zout, verdeeld
1 verkruimeld runderbouillonblokjel
8 cl sojasaus
100 g gesmolten boter
1 eetlepel hete saus naar keuze (wij gebruikten Sriracha)
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel Italiaanse platte peterselie, gehakt
1 eetlepel krulpeterselie, gehakt
1/2 theelepel rode chilipepervlokken, optioneel
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493551
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest -eatwell
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid