Balletjes in licht pittige zoetzure saus.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/23/2022 - 15:09
Bereidingswijze
Meng alles voor de balletjes door elkaar en maak er hapklare balletjes van.


Verhit 1 el croma ( of ander vloeibaar bakproduct) in een pan en bak de balletjes rondom bruin.

Haal ze uit de pan en zet opzij.

Fruit de ui, peper en knoflook even aan in het aanhangende vet . Roer ondertussen alle overige ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg een klein scheutje water toe en schenk de saus in de pan bij de ui. Roer even alles goed door en voeg de balletjes toe. Laat de balletjes in circa 10 minuten garen. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Serveer de balletjes met de saus op de rijst.


Afbeelding
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Balletjes in licht pittige zoetzure saus.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel en lekker met een gezonde zoet-zure-komkommersalade-met-rode-ui
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES

100 gram h.o.h gehakt
100 gram rundergehakt( of een andere samenstelling)
1 sjalot heel fijn gesnipperd
1/3 deel van een rode peper gesnipperd zonder zaad)
1 grote teen knoflook uit de pers
1 snee brood geweekt in water en uitgeknepen
peper en zout naar smaak
1 tl gemberpoeder

VOOR D SAUS
1 ui in kwart dunne ringen gesneden
1 stukje rode peper gesnipperd zonder zaad
1 teen knoflook gesnipperd
3 el ketchup
1 el ketjap
1 el gembersiroop
2 el Chilisaus
tl worcestershiresaus
½ el basterdsuiker
2 el witte wijnazijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, snijplank, mes en pannen.
Leuke tips
Lekker met een zoet- zure komkommersalade met rode ui.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493540
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47