Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190 °C .
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg lam en ui toe; bak en roer tot het vlees niet meer roze is.
-Roer de bloem erdoor tot het gemengd is.
-Voeg geleidelijk bouillon toe. Aan de kook brengen; kook tot het ingedikt is, 1-2 minuten, roer om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken.
-Voeg wortelen, prei, 1 eetlepel peterselie, rozemarijn, zout, peper en tijm toe.
-Lepel in een ingevette ovenschaal en bedek met aardappelschijfjes; bestrijk met 2 eetlepels gesmolten boter.
-Bak gedurende 1 uur; bestrijk de aardappelen met de resterende boter.
- bak tot het vlees zacht is en de aardappelen goudbruin zijn, 30 minuten tot 1 uur.
-Kort afkoelen; bestrooi met de resterende 1 eetlepel peterselie.
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg lam en ui toe; bak en roer tot het vlees niet meer roze is.
-Roer de bloem erdoor tot het gemengd is.
-Voeg geleidelijk bouillon toe. Aan de kook brengen; kook tot het ingedikt is, 1-2 minuten, roer om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken.
-Voeg wortelen, prei, 1 eetlepel peterselie, rozemarijn, zout, peper en tijm toe.
-Lepel in een ingevette ovenschaal en bedek met aardappelschijfjes; bestrijk met 2 eetlepels gesmolten boter.
-Bak gedurende 1 uur; bestrijk de aardappelen met de resterende boter.
- bak tot het vlees zacht is en de aardappelen goudbruin zijn, 30 minuten tot 1 uur.
-Kort afkoelen; bestrooi met de resterende 1 eetlepel peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke ovenschotel waarvan het aroma bijna net zo heerlijk is als het gerecht zelf.
Ingrediënten
1 eetlepel canola-olie
1 kg lamsbout zonder been, in blokjes van 2 cm gesneden
1 grote ui, gesnipperd
50 g bloem
72 cl kippenbouillon
2 grote wortelen, in plakjes
2 grote preien (alleen het witte gedeelte), in plakjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, geplet
1/2 theelepel. zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gedroogde tijm
3 grote aardappelen, geschild en in plakjes
3 eetlepels boter, gesmolten, verdeeld
1 kg lamsbout zonder been, in blokjes van 2 cm gesneden
1 grote ui, gesnipperd
50 g bloem
72 cl kippenbouillon
2 grote wortelen, in plakjes
2 grote preien (alleen het witte gedeelte), in plakjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, geplet
1/2 theelepel. zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gedroogde tijm
3 grote aardappelen, geschild en in plakjes
3 eetlepels boter, gesmolten, verdeeld
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493536
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Taste of home
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid