Lam schotel New England

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/23/2022 - 11:15
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190 °C .
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg lam en ui toe; bak en roer tot het vlees niet meer roze is.
-Roer de bloem erdoor tot het gemengd is.
-Voeg geleidelijk bouillon toe. Aan de kook brengen; kook tot het ingedikt is, 1-2 minuten, roer om de gebruinde stukjes uit de pan los te maken.
-Voeg wortelen, prei, 1 eetlepel peterselie, rozemarijn, zout, peper en tijm toe.
-Lepel in een ingevette ovenschaal en bedek met aardappelschijfjes; bestrijk met 2 eetlepels gesmolten boter.
-Bak gedurende 1 uur; bestrijk de aardappelen met de resterende boter.
- bak tot het vlees zacht is en de aardappelen goudbruin zijn, 30 minuten tot 1 uur.
-Kort afkoelen; bestrooi met de resterende 1 eetlepel peterselie.
Afbeelding
Lam schotel New England
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke ovenschotel waarvan het aroma bijna net zo heerlijk is als het gerecht zelf.
Ingrediënten
1 eetlepel canola-olie
1 kg lamsbout zonder been, in blokjes van 2 cm gesneden
1 grote ui, gesnipperd
50 g bloem
72 cl kippenbouillon
2 grote wortelen, in plakjes
2 grote preien (alleen het witte gedeelte), in plakjes van 2 cm gesneden
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn, geplet
1/2 theelepel. zout
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel gedroogde tijm
3 grote aardappelen, geschild en in plakjes
3 eetlepels boter, gesmolten, verdeeld
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493536
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Taste of home
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid