Creoolse Sint-jakobsvruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/23/2022 - 10:56
Bereidingswijze
-Meng in een grote kom de eerste 10 ingrediënten.
-Doe de sint-jakobsschelpen in een keukenmachine; dek af en pulseer tot het net gepureerd is. Spatel door het eiermengsel.
-Meng in een ondiepe kom de broodkruimels, peterselie en peper. Laat 2 eetlepels sint-jakobsschelpenmengsel in het kruimelmengsel vallen. Zachtjes coaten en vormen tot een 2 cm dik pasteitje. Herhaal met het resterende mengsel. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
-Klop ondertussen in een kleine kom de mayonaise, mosterd, citroensap, appelsap en kruiden door elkaar. Dek af en zet in de koelkast tot het serveren.
-Verhit een grote gietijzeren of andere zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pasteitjes in olie in porties tot ze goudbruin zijn, 2-3 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Serveer met aïoli.
-Bestrooi desgewenst met extra venkelbladeren.
Afbeelding
Creoolse Sint-jakobsvruchten
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit heerlijke voorgerecht / borrelhapje kan van tevoren worden bereid. De cakes en de aiolisaus kunnen beide een dag van tevoren worden gemaakt en je kunt de cakes net voor het opdienen bakken. Dit vereenvoudigt niet alleen de last-minute voorbereiding, het zorgt ervoor dat de smaken zich kunnen vermengen, waardoor het gerecht nog lekkerder wordt. Feestelijk lekker ! 
Ingrediënten
1 groot ei, losgeklopt
100 g gekruide broodkruimels
2 eetlepels fijngehakte zoete rode paprika
2 eetlepels fijngesneden prei (alleen het witte gedeelte)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels honingmosterd
1 eetlepel fijngehakte verse tijm
1 eetlepel gehakte venkelbladeren
2 theelepels zoutvrije citroen-peperkruiden
1-1 / 2 theelepels Creoolse kruiden
500 g st jakobsvruchten
coating:
150 g panko broodkruimels
4 theelepels gedroogde peterselievlokken
2 theelepels grof gemalen peper

pittige honing aioli:

150 g mayonaise
8 cl honingmosterd
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel ongezoet appelsap
1 theelepel paprika
1 theelepel Creoolse kruiden
1/2 theelepel Cajun-kruiden
8 cl canola-olie
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer/keukenmachine
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493534
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Taste of home
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester