Jamie Oliver's snelle kerst taart met verbrokkelde Panettone cake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/23/2022 - 10:42
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180ºC.
-Vet een taartvorm met losse bodem van 28 cm licht in.
-Pureer 2 eetlepels demerara-suiker in een vijzel en vijzel tot ze fijn zijn, meng dan met de resterende demerara zodat je een scala aan texturen hebt. Schep in de taartvorm en schud rond om te coaten. Tik zachtjes en giet het overtollige materiaal terug in de mortel voor later.
-Snijd de randen van de panettone in reepjes en gebruik ze om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bekleden, druk ze stevig aan om ze samen te persen en een deegachtige schaal te creëren.

-Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit, doe beide zaadjes en het stokje in een pan op middelhoog vuur, samen met de room, melk en boter, en laat 5 minuten sudderen, of tot de boter is gesmolten.
-Klop ondertussen in een grote kom de eieren en de gouden basterdsuiker gedurende 2 minuten, of tot een gladde massa. Roer constant, voeg het hete roommengsel toe aan de kom tot het gemengd is en gooi dan het vanillestokje weg.

-Nu is het tijd om deze gekke comfortpudding te bouwen.
-Giet een derde van de custard op de bodem van de taart en laat het een paar minuten intrekken.
-Scheur intussen alle overgebleven panettone in grove stukken, laat ze een minuut of twee in de kom met romige custard weken (hoe meer het naar binnen zuigt, hoe beter!), en leg ze vervolgens in de schaal die je hebt gemaakt, en laat ze los. en het toevoegen van kleine stukjes chocolade en klodders marmelade tussen de lagen - het is niet nodig om netjes te zijn, je wilt een reeks hoogtes, verzadiging en texturen.
- Giet de overgebleven custard erover, laat het zo nodig intrekken en bestrooi met de resterende demerarasuiker. -Bak ongeveer 25 minuten, of tot het gaar is.
-Laat de pudding 10 minuten rusten en serveer met room, vla of ijs, als je wilt - koud is hij ook heerlijk, als je nog wat over hebt!
Afbeelding
Jamie Oliver's snelle kerst taart met verbrokkelde Panettone cake
Jamie Oliver's snelle kerst taart met verbrokkelde Panettone cake
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
We houden allemaal van brood- en boterpudding. Deze versie is superleuk: een panettone verscheuren, laagjes maken met chocolade, marmelade en custard, en dan goudbruin en prachtig bakken in een taartvorm. Het is een totale showstopper, onverwacht, en vanuit een smaak- en comfortperspectief weet ik zeker dat er niet veel gesprekken aan de tafel zullen plaatsvinden als je deze taart presenteert ! 
Ingrediënten
125 g ongezouten boter, plus extra om in te vetten
4 el rietsuiker
*750 g effen cake panettone ( zie foto)
1 vanillestokje
300 ml slagroom
300 ml volle melk
5 grote scharreleieren
100 g gouden basterdsuiker
60 g pure chocolade van hoge kwaliteit (70%)
60 g bittere sinaasappelmarmelade
Hulpmiddelen & keukengerei
1 taartvorm met losse bodem van 28 cm
Leuke tips
* Panettone cake : De klassieker uit Italië! Zeer smaakvol met vruchtjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493533
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Jamie Oliver
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid