Bereidingswijze
-Verhit een grote pan of pan op middelhoog vuur en smelt de boter.
-Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Roer continu gedurende 5 minuten, of totdat de roux een koperkleur krijgt. Laat de roux niet aanbranden.
-Voeg de ui, paprika, bleekselderij en knoflook toe. Roer en bak 5 minuten om zacht te worden.
-Roer de Cajun-kruiden, cayennepeper, zout en peper naar smaak en bouillon erdoor. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen om de smaken te laten ontwikkelen, af en toe roeren.
-Voeg de langoestenstaarten toe en warm ze door.
-Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
-Serveer over witte rijst en garneer met extra peterselie en pittige chilivlokken. Vergeet de chili saus niet!
-Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Roer continu gedurende 5 minuten, of totdat de roux een koperkleur krijgt. Laat de roux niet aanbranden.
-Voeg de ui, paprika, bleekselderij en knoflook toe. Roer en bak 5 minuten om zacht te worden.
-Roer de Cajun-kruiden, cayennepeper, zout en peper naar smaak en bouillon erdoor. Zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen om de smaken te laten ontwikkelen, af en toe roeren.
-Voeg de langoestenstaarten toe en warm ze door.
-Haal van het vuur en roer de peterselie erdoor.
-Serveer over witte rijst en garneer met extra peterselie en pittige chilivlokken. Vergeet de chili saus niet!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Cajun-etouffee-recept voor langoesten zit boordevol langoestentaarten gesmoord in een rijke jus met kruiden , geserveerd met rijst. Het is enorm van smaak en gemakkelijk te maken. Een echte topper !
Ingrediënten
4 el boter
4 eetlepels bloem
1 ui gesnipperd
1 rode paprika gehakt (ik gebruik jalapeno voor pittiger)
1 stengel bleekselderij gehakt
4 teentjes knoflook gesnipperd
2 theelepels Cajun-kruiden of naar smaak
1 theelepel cayennepeper optioneel, voor pittiger
Zout en peper naar smaak
50 cl kippenbouillon of zeevruchtenbouillon
500 g langoestenstaartvlees voorgekookt
1 eetlepel gehakte peterselie
VOOR GARNERING: Extra gehakte peterselie, pittige chilivlokken, hete saus (chili saus)
-geef er gekookte rijst bij
4 eetlepels bloem
1 ui gesnipperd
1 rode paprika gehakt (ik gebruik jalapeno voor pittiger)
1 stengel bleekselderij gehakt
4 teentjes knoflook gesnipperd
2 theelepels Cajun-kruiden of naar smaak
1 theelepel cayennepeper optioneel, voor pittiger
Zout en peper naar smaak
50 cl kippenbouillon of zeevruchtenbouillon
500 g langoestenstaartvlees voorgekookt
1 eetlepel gehakte peterselie
VOOR GARNERING: Extra gehakte peterselie, pittige chilivlokken, hete saus (chili saus)
-geef er gekookte rijst bij
Leuke tips
Vertaald uit het Engels-Étouffée of etouffee is een gerecht dat in zowel de Cajun- als de Creoolse keuken wordt gevonden en meestal wordt geserveerd met schaaldieren op rijst. Het gerecht maakt gebruik van een techniek die bekend staat als smoren, een populaire kookmethode in de Cajun- en Creoolse gebieden in het zuidwesten van Louisiana.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493529
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chili pepper madness
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht