Gebraden varkenslende

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/21/2022 - 10:55
Bereidingswijze
STAP 1
Haal het varkensvlees ongeveer een uur of zo voor het braden, uit de koelkast en wrijf het vel goed in met zout. Leg aan de kant - het zout trekt vocht uit de schil (waardoor een krokantere korst ontstaat), terwijl de tijd die verstrijkt voor het bakken het varkensvlees laat opwarmen tot kamertemperatuur (wat beter is voor een gelijkmatige braad). Kruid het vlees en maak kleine inkepingen in het vlees, prik er dan een paar plakjes knoflook en rozemarijn in.
STAP 2
Verwarm de oven voor op 240C/hetelucht 220C/gas 9. Leg het vlees op een braadslede met het vel naar boven en braad het 20 minuten. Zet het vuur lager tot 190C/hetelucht 170C/gas 5 en kook nog een uur, of tot de kerntemperatuur 68C heeft bereikt wanneer gecontroleerd met een vleesthermometer. Rust 15 minuten op een warme plek voor het opdienen; maar dek niet af - je zult het geknetter bederven als je dat doet.
STAP 3
Terwijl het varkensvlees kookt, doe je de appels in een pan met de suiker en een scheutje water en roer je ze op een matig vuur gedurende 10-15 minuten of tot ze zijn afgebroken tot een bijna puree. Haal van het vuur, laat 10 minuten afkoelen en roer dan de mierikswortel en het citroensap erdoor. Snijd het varkensvlees in stukken en serveer met de saus en de crackers.
Afbeelding
Gebraden varkenslende
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept

Lekker gebraden varkensvlees met appel-mierikswortelsaus en superkrokante cracklings of frietjes. Dit  varkensvleesrecept  is makkelijk en kan zorgen voor een verbluffend familiediner
Ingrediënten
GEROOSTERD VARKENSLENDE :

1,2 kg varkenslende met bot, huid erop en kruislings ingekerfd
3 teentjes knoflook, gesneden
een paar takjes rozemarijn, blaadjes geplukt

APPEL MIERIKSWORTEL SAUS :

3 middelgrote bramley-appels of granny smith , geschild, zonder klokhuis en grof gehakt
50 g basterdsuiker
50 g verse mierikswortel, geraspt
1 citroen, geperst
Hulpmiddelen & keukengerei
vleesthermometer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493522
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
olivemagazine
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester