Bereidingswijze
1. Meng de gochujang, citroensap, gember, sojasaus, sesmolie en suiker voor de roerbaksaus goed in een schone kom en zet apart.
2. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er twee eetlepels olie in. Bak de octopus tentakels in de pan in ongeveer 12-15 minuten gaar. Gebruik een vork om de malsheid te controleren. Als ze gaar zijn, zet ze dan opzij.
3. Verhit een wok of een grotere pan en doe er 2 eetlepels olie in. Roerbak de groenten 2-3 minuten. Voeg de roerbaksaus toe en bak nog 3 minuten.
4. Serveer de roergebakken groenten en voeg de gegrilde octopus tentakels toe.
5. Serveer zo of met gestoomde rijst.
2. Verhit een pan op middelhoog vuur en doe er twee eetlepels olie in. Bak de octopus tentakels in de pan in ongeveer 12-15 minuten gaar. Gebruik een vork om de malsheid te controleren. Als ze gaar zijn, zet ze dan opzij.
3. Verhit een wok of een grotere pan en doe er 2 eetlepels olie in. Roerbak de groenten 2-3 minuten. Voeg de roerbaksaus toe en bak nog 3 minuten.
4. Serveer de roergebakken groenten en voeg de gegrilde octopus tentakels toe.
5. Serveer zo of met gestoomde rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en lekkere Koreaanse roerbak met octopus ! U kan de octopus tentakels weglaten om het gerecht vegetarisch te maken.
Ingrediënten
1 eetlepel sesam olie
* 30 g gochujang (kant en klaar)
1 eetlepel sojasaus
1 middelgrote bloemkool, in kleine stukjes gesneden
1 stuks rode paprika, in dunne reepjes gesneden
1 stuk groene paprika, in reepjes gesneden
250 g champignons
500g octopus tentakels, in stukjes van een centimeter gesneden
4 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geraspte verse gember
2 theelepels suiker
* 30 g gochujang (kant en klaar)
1 eetlepel sojasaus
1 middelgrote bloemkool, in kleine stukjes gesneden
1 stuks rode paprika, in dunne reepjes gesneden
1 stuk groene paprika, in reepjes gesneden
250 g champignons
500g octopus tentakels, in stukjes van een centimeter gesneden
4 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geraspte verse gember
2 theelepels suiker
Leuke tips
* Gochujang, rode peper-pasta, is een scherpe, gefermenteerde Koreaanse specerij. Het is een hete saus of pasta die veelvuldig gebruikt wordt in de Koreaanse keuken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493513
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Asian Food Lovers
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht