Bereidingswijze
Het is een gerecht dat snel op tafel kan staan. Wel even van tevoren alle groente grof snijden.
Het idee is dat je kleine porties snel op hoog vuur bakt.
Begin met het bakken van het spek, de knoflookteentjes in plakken gesneden, de uien en de in 4 stukken verdeelde champignons, bak de blaadjes oregano op het laatst mee. Haal alles uit de pan en doe in de schaal.
Ondertussen doe je in een kookpan 1 DL water met het bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rest toe: ketchup chilisaus en ketjap en laat 5 minuten beetje inkoken. Laat daarna staan op zacht vuur zodat het nog meer indikt.
Volgende lading zijn de aardappelen. Bak ze met de kruiden: peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder tot ze goed zijn. Voeg toe aan de diepe schaal.
Dan de groente. Bak ze snel gaar in olijfolie. Doe dat in twee porties. Anders koelt de pan teveel af. Voeg alles wat klaar is toe aan de schaal.
Laatste lading: de biefstukpuntjes. Bak ze snel bruin. Leeg alles jn schaal in de pan bij de biefstukpuntjes. Blus met een scheut saus. Niet alle saus hoeft erin. Direct serveren.
Het idee is dat je kleine porties snel op hoog vuur bakt.
Begin met het bakken van het spek, de knoflookteentjes in plakken gesneden, de uien en de in 4 stukken verdeelde champignons, bak de blaadjes oregano op het laatst mee. Haal alles uit de pan en doe in de schaal.
Ondertussen doe je in een kookpan 1 DL water met het bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rest toe: ketchup chilisaus en ketjap en laat 5 minuten beetje inkoken. Laat daarna staan op zacht vuur zodat het nog meer indikt.
Volgende lading zijn de aardappelen. Bak ze met de kruiden: peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder tot ze goed zijn. Voeg toe aan de diepe schaal.
Dan de groente. Bak ze snel gaar in olijfolie. Doe dat in twee porties. Anders koelt de pan teveel af. Voeg alles wat klaar is toe aan de schaal.
Laatste lading: de biefstukpuntjes. Bak ze snel bruin. Leeg alles jn schaal in de pan bij de biefstukpuntjes. Blus met een scheut saus. Niet alle saus hoeft erin. Direct serveren.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker. Snel. En tjokvol groente. Ideaal voor de herfst. Serveer met rode wijn.
Ingrediënten
200 gram biefstukpuntjes
150 gram spek
200 gram kastanje champignons, schoongeborsteld en in 4'en gesneden
Olijfolie
1 paprika
1 courgette
2 kleine uien
4 tenen knoflook in plakken gesneden
1 theelepel peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder
1 venkel
1 pastinaak
450 gram aardappelpartjes
Paar takjes verse oregano
Voor de saus:
1 blokje runderbouillon
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel ketjap manis
150 gram spek
200 gram kastanje champignons, schoongeborsteld en in 4'en gesneden
Olijfolie
1 paprika
1 courgette
2 kleine uien
4 tenen knoflook in plakken gesneden
1 theelepel peper, zout, rozemarijn, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder
1 venkel
1 pastinaak
450 gram aardappelpartjes
Paar takjes verse oregano
Voor de saus:
1 blokje runderbouillon
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel ketchup
1 eetlepel ketjap manis
Hulpmiddelen & keukengerei
1 wok
1 grote diepe schaal
1 spatel
1 grote diepe schaal
1 spatel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493486
Homepage ID
1198678
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht