Bereidingswijze
Allereerst smelt je de boter met de olie in de pan en hier doe je dan de champignons en ui bij.
Fruit de ui en champignons tot de champignons hun vocht loslaten en bak dan zo'n 10 minuten door tot het vocht volledig is opgelost.
Zet het vuur lager en doe dan de mosterd, knoflook, Italiaanse kruiden en citroensap erbij en roer alles goed door elkaar. Doe ook de laurierblaadjes erbij.
Schenk daarna de bouillon erbij en laat alles kort bubbelen en roer dan de room erdoor. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Laat de saus iets afkoelen en kruid dan bij met peper, zout en wat verse peterselie. Haal de laurierblaadjes eruit en serveer wanneer het nog warm is
Fruit de ui en champignons tot de champignons hun vocht loslaten en bak dan zo'n 10 minuten door tot het vocht volledig is opgelost.
Zet het vuur lager en doe dan de mosterd, knoflook, Italiaanse kruiden en citroensap erbij en roer alles goed door elkaar. Doe ook de laurierblaadjes erbij.
Schenk daarna de bouillon erbij en laat alles kort bubbelen en roer dan de room erdoor. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Laat de saus iets afkoelen en kruid dan bij met peper, zout en wat verse peterselie. Haal de laurierblaadjes eruit en serveer wanneer het nog warm is
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een goede saus maakt een maaltijd helemaal compleet.Het is een eenvoudige, maar oh zo lekkere saus die je bij vrijwel elk gerecht kan gebruiken
Ingrediƫnten
200 gram champignons (witte of kastanje), in stukjes of plakjes
2 el boter
1 el olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
1 witte ui, fijngesneden
180 ml kookroom of slagroom
75 ml paddenstoelenbouillon
1/2 tl mosterd
1/2 tl Italiaanse kruiden
1 of 2 laurierblaadjes
Een scheutje citroensap
Verse peterselie, een paar fijngehakte stengels
Peper en zout naar smaak
2 el boter
1 el olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
1 witte ui, fijngesneden
180 ml kookroom of slagroom
75 ml paddenstoelenbouillon
1/2 tl mosterd
1/2 tl Italiaanse kruiden
1 of 2 laurierblaadjes
Een scheutje citroensap
Verse peterselie, een paar fijngehakte stengels
Peper en zout naar smaak
Leuke tips
Naast champignons, kan je ook nog een aantal andere paddenstoelen gebruiken om een lekkere roomsaus van te maken. Dat is zeker ideaal voor goede herfstmaaltijden.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493485
Homepage ID
1336844
Teller
0
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch