Bereidingswijze
STAP 1
Smelt de boter in een pan op hoog vuur en bak de uien en paprika's 5 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
STAP 2
Maak de pasta door alle ingrediënten in een keukenmachine of krachtige blender tot een gladde pasta te kloppen.
STAP 3
Draai het vuur laag, doe de pasta erbij en kook 10 minuten tot het ingedikt en iets donkerder is, giet dan de bouillon en de kokosmelk erbij.
STAP 4
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de vis en garnalen toe en laat 6-7 minuten zachtjes sudderen of tot ze gaar zijn.
STAP 5
Roer de koriander en het limoensap erdoor en breng op smaak.
Serveer met rijst en het geroosterde cassavemeel voor de textuur (bekend als farofa in Brazilië).
Smelt de boter in een pan op hoog vuur en bak de uien en paprika's 5 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
STAP 2
Maak de pasta door alle ingrediënten in een keukenmachine of krachtige blender tot een gladde pasta te kloppen.
STAP 3
Draai het vuur laag, doe de pasta erbij en kook 10 minuten tot het ingedikt en iets donkerder is, giet dan de bouillon en de kokosmelk erbij.
STAP 4
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de vis en garnalen toe en laat 6-7 minuten zachtjes sudderen of tot ze gaar zijn.
STAP 5
Roer de koriander en het limoensap erdoor en breng op smaak.
Serveer met rijst en het geroosterde cassavemeel voor de textuur (bekend als farofa in Brazilië).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Probeer deze Braziliaanse visstoofpot van chef-kok Rafael Cagali uit São Paulo. Rafael zegt: "Moqueca is een gerecht dat echt de Braziliaanse geschiedenis en traditie laat zien. Om zijn levendige kleur te krijgen, wordt dende-olie, gewonnen uit de vrucht van dendezeiro, of Afrikaanse oliepalmbomen, gebruikt om de groenten en kruidenpasta voor de vis te koken. bouillon en kokosmelk worden toegevoegd.Dende-olie is een integraal onderdeel van de Afro-Braziliaanse keuken van Noord-Brazilië. Bij Da Terra wordt een grote pan naar de gasten gebracht voordat ze terugkeren naar de keuken om door onze chef-koks op tafel te worden geplateerd en afgewerkt. Het is een warm en vullend gerecht dat geweldig is voor feestjes."
Ingrediënten
50 g ongezouten boter
250 g uien (ongeveer 2), gesnipperd
250 g rode pepers (ongeveer 2), in dikke plakken
1 groene paprika, dik gesneden
4 teentjes knoflook, in plakjes
400 ml visbouillon
400 g blik kokosmelk
500 g witvis (zoals kabeljauw, schelvis of koolvis)
250 g gamba's
een klein bosje koriander, gescheurd
1 limoen, geperst
gekookte rijst, om te serveren
8 eetlepels cassavemeel, geroosterd in een droge pan (optioneel)
SPICE PASTA :
250 g tomaten, in stukjes
1 tl hele zwarte peperkorrels
1 tl gemalen kurkuma
80 g gember, fijngesneden
4 Malagueta of gewone pepers
80 ml dende-olie (palmolie)
250 g uien (ongeveer 2), gesnipperd
250 g rode pepers (ongeveer 2), in dikke plakken
1 groene paprika, dik gesneden
4 teentjes knoflook, in plakjes
400 ml visbouillon
400 g blik kokosmelk
500 g witvis (zoals kabeljauw, schelvis of koolvis)
250 g gamba's
een klein bosje koriander, gescheurd
1 limoen, geperst
gekookte rijst, om te serveren
8 eetlepels cassavemeel, geroosterd in een droge pan (optioneel)
SPICE PASTA :
250 g tomaten, in stukjes
1 tl hele zwarte peperkorrels
1 tl gemalen kurkuma
80 g gember, fijngesneden
4 Malagueta of gewone pepers
80 ml dende-olie (palmolie)
Leuke tips
Rafael's recepttip:
"Dende-olie wordt gewonnen uit de vrucht van palmbomen en is te vinden in Afrikaanse of Braziliaanse speciaalzaken en online - je kunt het vervangen door saffraan en kurkuma voor de kleur, omdat Moqueca traditioneel een romig geel is."
"Dende-olie wordt gewonnen uit de vrucht van palmbomen en is te vinden in Afrikaanse of Braziliaanse speciaalzaken en online - je kunt het vervangen door saffraan en kurkuma voor de kleur, omdat Moqueca traditioneel een romig geel is."
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493484
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
chef = Rafael Cagali
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht