Bereidingswijze
STAP 1
-Verwarm de oven voor op 200C/hetelucht 180C/gas 6.
-Zet een braadslee met 2 el olie in de oven om op te warmen.
-Doe de aardappelen in een pan met gezouten kokend water en kook ze 4 minuten. Schep uit met een schuimspaan (houd het water in de pan) en stort voorzichtig in de hete braadslee met wat kruiden.
-Bakken , af en toe draaiend, gedurende 30 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Kook de wortelen 3 minuten in het aardappelkookwater. Schep eruit (bewaar het water voor de erwten) en voeg de laatste 20 minuten met wat kruiden toe aan de vorm. Roer de rozemarijn de laatste 5 minuten door de aardappelen en wortelen.
STAP 2
-Verhit terwijl de groenten roosteren een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Olie en kruid het lamsvlees en bak vervolgens 2 minuten aan elke kant. Uitnemen en onder folie op een bord laten rusten. Voeg de geraspte ui toe aan de pan met een klontje boter en bak 5-6 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer de bloem erdoor en kook een minuutje, klop dan de lamsbouillon en het eventuele restvocht van de steaks erdoor en laat een paar minuten sudderen tot het iets ingedikt is.
STAP 3
Kook de doperwten in het kookwater van de wortel, giet ze af en meng ze met nog een klontje boter en de muntsaus.
STAP 4
Verwarm de gigantische yorkies in de oven volgens de instructies op de verpakking en doe ze vervolgens in 2 grote ondiepe kommen. Snijd het lamsvlees in plakjes en voeg het kort toe aan de juspan om op te warmen. Schep de aardappelen, wortelen en erwten in elke yorkie, gevolgd door het lamsvlees en de jus.
-Verwarm de oven voor op 200C/hetelucht 180C/gas 6.
-Zet een braadslee met 2 el olie in de oven om op te warmen.
-Doe de aardappelen in een pan met gezouten kokend water en kook ze 4 minuten. Schep uit met een schuimspaan (houd het water in de pan) en stort voorzichtig in de hete braadslee met wat kruiden.
-Bakken , af en toe draaiend, gedurende 30 minuten of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Kook de wortelen 3 minuten in het aardappelkookwater. Schep eruit (bewaar het water voor de erwten) en voeg de laatste 20 minuten met wat kruiden toe aan de vorm. Roer de rozemarijn de laatste 5 minuten door de aardappelen en wortelen.
STAP 2
-Verhit terwijl de groenten roosteren een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Olie en kruid het lamsvlees en bak vervolgens 2 minuten aan elke kant. Uitnemen en onder folie op een bord laten rusten. Voeg de geraspte ui toe aan de pan met een klontje boter en bak 5-6 minuten of tot ze zacht en goudbruin zijn. Roer de bloem erdoor en kook een minuutje, klop dan de lamsbouillon en het eventuele restvocht van de steaks erdoor en laat een paar minuten sudderen tot het iets ingedikt is.
STAP 3
Kook de doperwten in het kookwater van de wortel, giet ze af en meng ze met nog een klontje boter en de muntsaus.
STAP 4
Verwarm de gigantische yorkies in de oven volgens de instructies op de verpakking en doe ze vervolgens in 2 grote ondiepe kommen. Snijd het lamsvlees in plakjes en voeg het kort toe aan de juspan om op te warmen. Schep de aardappelen, wortelen en erwten in elke yorkie, gevolgd door het lamsvlees en de jus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De klassieke Britse Sunday Roast in een gigantische Yorkshire-pud gedaan met alles erop en eraan voor een gemakkelijke en lekkere maaltijd voor twee
Ingrediënten
arachideolie
2 gebakken aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
10 worteltjes
1 tl rozemarijnblaadjes gehakt
2 lamsbouten
1 kleine ui, geraspt
boter
1 tl bloem
300 ml lamsbouillon
200 g diepvrieserwten
2 tl muntsaus
2 gigantische Yorkshires van tante Bessie ( zie foto boven), kant en klaar !
2 gebakken aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
10 worteltjes
1 tl rozemarijnblaadjes gehakt
2 lamsbouten
1 kleine ui, geraspt
boter
1 tl bloem
300 ml lamsbouillon
200 g diepvrieserwten
2 tl muntsaus
2 gigantische Yorkshires van tante Bessie ( zie foto boven), kant en klaar !
Leuke tips
*Yorkshire pudding is een streekgerecht dat aanvankelijk uit Noord-Engeland kwam, maar tegenwoordig in het hele Verenigd Koninkrijk bekend is. Het wordt in de oven gebakken van pannenkoekbeslag van melk, bloem en eieren waarin geroosterd vlees en groente wordt gestopt. Het resultaat wordt gedrenkt in jus.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493483
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht